Honorius Prigoană, afacere de 7 milioane de euro cu Relu Fenechiu. Fostul ministru a făcut puşcărie pentru corupţie

Honorius Prigoană construiește un incubator de afaceri la Iași. Partener de afaceri cu fiul magnatului Silviu Prigoană este Relu Fenechiu, fost ministru al Transporturilor, condamnat la închisoare pentru fapte de corupție.

13 ian. 2021, 12:52
Honorius Prigoană, afacere de 7 milioane de euro cu Relu Fenechiu. Fostul ministru a făcut puşcărie pentru corupţie

Honorius Prigoană construiește un incubator de afaceri, iar Relu Fenechiu i-a devenit partener de afaceri. Proiectul urmează să fie implementat în comuna Miroslava, județul Iași. Incubatorul de afaceri va avea mai multe funcțiuni, valoarea fiind de 7 milioane de euro.

Honorius Prigoană, afacere de 7 milioane de euro cu Relu Fenechiu

Proiectul este finanțat prin fonduri europene și are o valoare de peste 7 milioane de euro, fără TVA. Conform procedurilor, execuția lucrărilor trebuie realizată după organizarea unei licitații, programată pe data de 15.02.2021. Beneficiarul proiectului este societatea Perspectives Constructions Invest SRL, din București, unde Honorius Adrian Prigoană apare ca asociat cu 50 la sută, alături de Ștefan Constantinescu, cu aceleași părți sociale, scrie BZI.

„Lucrările de execuție constau în lucrări de realizare a unui incubator de afaceri. Din punct de vedere volumetric, construcția se compune din 3 module identice (corpul A1, corpul A2 și corpul A3) cu regimul de înălțime D+P+1E. Acestea sunt legate între ele prin două corpuri de legătură (corpul B1 și corpul B2) cu regim de înălțime D+P+1E în care sunt situate și recepțiile (câte una pentru fiecare corp) și astfel și accesele pentru vizitatori”, se arată în caietul de sarcini.

În proiect apare și numele lui Relu Fenechiu, fost deputat condamnat la închisoare pentru fapte de corupție. Mai precis, fostul politician controlează prin intermediul soției, Mariana Daniela Fenechiu, societatea Integra Business Consulting SRL, firmă de consultanță și management. Societatea a fost racolată în cadrul proiectului de la Miroslava, având calitatea de manager de proiect.

A murit unul dintre cei mai bogați oameni de afaceri din România. Era infectat cu COVID

În calitate de fost ministru al Transporturilor, Relu Fenechiu a fost trimis în judecată de către procurorii DNA pentru diverse acte de corupție. Judecătorii au stabilit vinovăția fostului ministru, aplicând și o condamnare. Magistrații au stabilit că pedeapsa pe care trebuie să o ispășească este de cinci ani și șase luni, prin contopirea a două pedepse, date în perioada 2014-2016 pentru dosarele „Siveco” și „Transformatorul”.