Horaţiu Mălăele (68 de ani) a fost confirmat cu coronavirus

Horaţiu Mălăele a fost confirmat cu coronavirus. Actorul urma să plece peste câteva zile la Gala Serilor Filmului Românesc de la Iaşi, însă deplasarea va fi anulată, conform adevărul.

RomaniaTV.net
25 sept. 2020, 10:43
Horaţiu Mălăele (68 de ani) a fost confirmat cu coronavirus

Actorul urma să plece peste trei zile la Iaşi, unde ar fi fost omagiat, alături de mai multe persoane din cinematografie, în cadrul Galei de deschidere a celei de-a 11 ediţii a Serilor Filmului Românesc. 

Horaţiu-Valentin Mălăele s-a născut la 1 august 1952 şi este actor, regizor, caricaturist şi scriitor român. A absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L. Caragiale” în 1975, la clasa profesorului Octavian Cotescu.

A jucat pe scenele mai multor teatre din ţară, precum Nottara, Odeon, Bulandra şi Naţionalul bucureştean, unde, în stagiunea curentă face parte din distribuţia „Dineu cu proşti” şi „Scrisoarea”. A regizat peste 15 spectacole de teatru şi trei lungmetraje. Cel mai recent film în care a jucat a fost „Moromeţii 2″ (2018, r. Stere Gulea).

În 2018, a primit Premiul de Excelenţă al UNITER, iar un an mai târziu, un trofeu onorific la cea de-a 23-a ediţie a Festivalului Filmului European.

Citeşte şi: Simona Halep, Nadia Comăneci şi Ianis Hagi, alături de eroii care luptă zi de zi cu coronavirusul. Clipul emoţionant în care apar VIDEO

Actorul Horaţiu Mălăele a susţinut campania de informare cu privire la riscurile pandemiei, numărăndu-se printre personalităţile care au apărut ţinând foi cu mesajele „#staiacasa” sau „staţi în casă”, alături de Gheorghe Hagi, Cristi Chivu, Gică Popescu, Ilie Năstase, Smiley şi Florin Chilian.

Valentin-Horaţiu Mălăele, 68 de ani, este actor, regizor, caricaturist şi scriitor român. Acesta a ajuns la Bucureşti într-un moment de glorie al teatrului românesc. A jucat primul rol în 1974, la Studioul Casandra, intepretându-l pe Fabinard, în spectacolul „Pălăria florentină” de Eugène Labiche, în regia lui Ovidiu Schumacher. A continuat apoi să interpreteze roluri pe scena Teatrului Tineretului din Piatra Neamţ, unde a fost încurajat şi promovat de regizoarea Cătălina Buzoianu.