Horaţiu Moldovan, despre demiterea lui Adrian Streinu-Cercel: „Titlul proiectului său stârneşte o anumită doză de umor”

Într-o intervenţie telefonică la România TV, Horaţiu Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, a vorbit despre de demiterea lui Adrian Streinu-Cercel de la conducerea comisiei anti-COVID19.

RomaniaTV.net
23 apr. 2020, 19:01
Horaţiu Moldovan, despre demiterea lui Adrian Streinu-Cercel: „Titlul proiectului său stârneşte o anumită doză de umor”

Horațiu Moldovan a explicat în detaliu de se s-a adoptat această măsură şi lasă de înţeles ,de asemenea, unde ar fi greşit medicul expert.

„Eu am numit o altă comisie de gestiune a crizei Covid-19 la nivelul Ministerului Sănătății după ce a fost revocată cea precedentă.

Demiterea a fost făcută la solicitarea ministrului Nelu Tătaru care astăzi nu era disponibil.

Propunerea domnului Streinu Cercel care a venit prin presă în urmă cu două zile, dacă nu mă înșel, a venit ca o inițiativă aparent personală și această propunere, e vorba de planul „vacanța mare”, nu a fost discutată cu conducerea Ministerului Sănătății.

În consecința acestei situații, conducerea Ministerului a considerat că este binevenită o reformulare a comisiei științifice de luptă împotriva Covid”, a declarat Horațiu Moldovan la România TV.

Întrebat dacă este o decizie politică înlocuirea profesorului Streinu-Cercel, secretarul de stat Horațiu Moldovan a precizat:

„Eu nu pot să fac asemenea afirmații legat de asta. Eu am încredere în profesionalismul profesorului Streinu Cercel pe care îl cunosc personal, dar proiectul domniei sale, plecând de la titlul lui, „vacanța mare”, stârnește o anumită doză de umor”, a mai precizat Horațiu Moldovan.

Reamintim că Nelu Tătaru a anunțat, joi, că, l-a demis pe profesorul Adrian Streinu-Cercel de la șefia Comisiei științifice speciale anti-COVID din Ministerul Sănătății. Demiterea are legătură cu documentul realizat de managerul Institutului „Matei Balş” referitor la izolarea pensionarilor din cauza pandemiei de coronavirus.

Citeşte şi Adrian Streinu Cercel, scrisoare deschisă după demitere: Am fost ţinta unor atacuri fără precedent