Horaţiu Moldovan, încrezător în comportamentul responsabil al românilor. Nu crede că oamenii vor ieşi pe străzi după decizia CCR

Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, medicul Horaţiu Moldovan, a comentat, într-o intervenţie la B1 TV, decizia Curţii Constituţionale referitoare la neconstituţionalitatea amenzilor date de poliţişti pentru nerespectarea restricțiilor impuse pe perioada stării de urgenţă. Acesta este de părere că românii sunt suficient de responsabili încât să nu de abuzna afară din case ştiind că nu vor mai fi sancţionaţi atât de drastic.

RomaniaTV.net
06 mai 2020, 19:08
Horaţiu Moldovan, încrezător în comportamentul responsabil al românilor. Nu crede că oamenii vor ieşi pe străzi după decizia CCR

Este o decizie de relaxare care nu va ridica prea multe probleme. Considerăm că populația României a înțeles rațiunea măsurilor pe care le-am impus în perioada stării de urgență. Noi ne bazăm pe conștiința lor și pe comportamentul civilizat„, este de părere Horațiu Moldovan.

Citeşte şi Ludovic Orban: „Decizia CCR ŞOCHEAZĂ, este o invitaţie la nerespectarea legii, la anarhie”

CCR a decis, miercuri, că amenzile date prin ordonanţele militare sunt neconstituţionale. Sesizarea a fost făcută de Avocatul Poporului. ”Cei care au fost deja amendați, dacă au făcut contestație, justiția le va admite și va anula toate amenzile, pe motiv că au fost date în baza unei legi neconstituționale„, a declarat fostul preşedinte al CCR, Augustin Zegrean.

Curtea Constituţională a dat dreptate Avocatului Poporului și a stabilit că amenzile uriașe aplicate în starea de urgență și stabilite prin Ordonanțe militare sunt neconstituționale. Curtea Constituțională a admis astfel sesizarea Avocatului Poporului împotriva OUG 36/2020, actul normativ prin care guvernul a introdus amenzi de până la 20.000 de lei pentru nerespectarea ordonanțelor militare și a condițiilor de ieșire din case în perioada stării de urgență, au declarat pentru G4Media.ro surse din cadrul Curții.