Horaţiu Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii: Am trecut de vârf. Aglomerările rămân riscul crescut

Profesorul Horațiu Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătății, a declarat la Digi24 că cifrele oficiale privind evoluția pandemiei de coronavirus în România arată că am trecut de vârf. Moldovan a adăugat că românii vor putea merge în concediu, dar cu respectarea măsurilor de prevenție.

RomaniaTV.net
02 iun. 2020, 11:14
Horaţiu Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii: Am trecut de vârf. Aglomerările rămân riscul crescut

„Am trecut de vârf. Vârful a fost o fază de platou. În ultimele zile se constată o clară descreștere de la zi la zi. Sunt 166 de pacienți la terapie intensivă, doar 20% sunt ventilați mecanic. Suntem pe pantă descendentă”, a spus secretarul de stat Horaţiu Moldovan.

„Ne așteptăm în sezonul cald, prin similitudine cu alte afecțiuni virale, să avem o virulență scăzută a acestei epidemii. Ne punem problema dacă ne vom confrunta cu o revenire a unui număr mai important de infectări după sezonul cald. Urmează probabil o diminuare semnificativă a acestor infecții”, a adăugat secretarul de stat.

Horațiu Moldovan a spus că românii vor putea pleca în concedii în această vară, dar a atras atenţia că este nevoie de respectarea măsurilor de prevenție.

„Aglomerările sunt cu risc mare. Să păstrăm distanța socială, să evităm aglomerările, să promovăm altă abordare a evenimentelor sociale, atunci lucrurile vor merge spre bine”, a adăugat Horațiu Moldovan.

BILANŢ CORONAVIRUS ROMÂNIA 2 iunie. 119 noi cazuri de COVID-19. Numărul îmbolnăvirilor se apropie de 20.000

 

Până astăzi pe teritoriul României au fost confirmate 19.517 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 119 noi cazuri de îmbolnăvire. La ATI, în acest moment, sunt internați 166 de pacienți.