HoReCa aşteaptă astăzi răspunsul premierului Orban. Mohammad Murad: „Dacă nu va fi clar, o să dăm în judecată Guvernul”

HoReCa așteaptă astăzi răspunsul premierului Ludovic Orban la solicitările de a redeschide spațiile interioare ale restaurantelor, iar în cazul în care răspunsul nu este cel așteptat, hotelierii vor da în judecată Guvernul.

RomaniaTV.net
13 oct. 2020, 10:40
HoReCa aşteaptă astăzi răspunsul premierului Orban. Mohammad Murad: „Dacă nu va fi clar, o să dăm în judecată Guvernul”

Orban a promis că astăzi (marți) va răspunde solicitărilor HoReCa de a redeschide interioarele restaurantelor. Dacă răspunsul nu va fi clar, ci evaziv, ca și până acum, o să dăm în judecată Guvernul, pentru că prin măsurile lui fără nicio bază și niciun studiu ne duce la faliment, o să facem apel la Opoziție să ne ajute să rezolvăm problema și n-o să mai împiedicăm, ca până acum, angajații să iasă în stradă cu proteste spontane în orașele cu restricții.

Guvernul Orban este cel mai neprietenos executiv cu oamenii de afaceri din ultimii 20 de ani„, a spus Mohammad Murad, președintele Federației Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR), pentru Profit.ro.

În urmă cu o săptămână, Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență (CMBSU) a stabilit ca restaurantele să fie închise în interior, precum și închiderea teatrelor și cinematografelor. Totodată, într-un hotel poate fi servită masa doar clienților hotelurilor.  Câteva sute de persoane au protestat în Piața Victoriei din Capitală, fără efect.