HoReCa se răzbună după neacceptarea României în Schengen. Un hotel a anunţat că nu mai primeşte turişti cu paşaport austriac şi nici plata cu carduri de la bănci din Austria

După restaurantul din Mangalia care anunţa că nu mai acceptă plata cu carduri emise de bănci austriece, încă un hotel recurge la boicot împotriva firmelor din Austria.

12 dec. 2022, 15:22
HoReCa se răzbună după neacceptarea României în Schengen. Un hotel a anunţat că nu mai primeşte turişti cu paşaport austriac şi nici plata cu carduri de la bănci din Austria

Reprezentanţii unui hotel din Alba Iulia au anunţat că, în urma votului negativ dat de Austria pe aderarea României la spaţiul Schengen, nici ei nu vor mai caza turişti din Austria şi nici nu vor mai accepta plata cu carduri emise de bănci austriece.

Cu parere de rau pentru cetatenii austrieci care nu impartasesc mitocania cancelarului austriac Karl Nehammer, conducerea Hotelului ELISABETA Alba Iulia informeaza turistii austrieci si cele peste 200 de agentii de turism din tara si din strainatate cu care are incheiate contracte de colaborare:

– incepand cu data de 01.01.2023, nu va mai onora nicio cerere de rezervare pentru turistii austrieci

– nu va mai accepta plata cu carduri emise de catre institutiile bancare austriece!„, a transmis conducerea hotelului din Alba-Iulia.

Proprietarii hotelului au precizat că au luat această decizie „în semn de protest fata de votul negativ al Austriei pentru aderarea Romaniei la spatiul Schengen„.

 

Citeşte şi: Universitatea Craiova anunţă un boicot total al companiilor austriece. Raiffeisein Bank şi OMV, pe lista neagră!

 

Un restaurant din România nu mai accepta plata cu carduri de la o bancă austriacă după votul negativ dat pe intrarea României în Schengen

Un restaurant românesc din Mangalia a anunțat că nu va mai accepta plata cu cardul de la banca austriacă Raiffeisen, care operează în România, în urma votului negativ dat de Austria pe intrarea României în spațiul Schengen. De asemenea, reprezentanții restaurentului au anunţat că retrag de la vânzare băutură energizantă Red Bull, fabricată de austrieci, și cafeaua Julius meinl.

„Dragi clienti ai restaurantului La Pirati, din data de 09.12.2022. In urma votului Austriei împotriva Țarii noastre de a intra in spatiul Schengen, posesorii de Carduri la banca raiffeisen nu vor mai putea plati in locația noastră, nu vom mai comercializa spre vânzare: Red Bull, Cafea Julius meinl. Cafeaua la noi va fi gratis in baza bonului care face dovada alimentarii de la Benzinaria Rompetrol„, se arată mesajul postat pe rețeaua socială de către reprezentanţii restaurantului pe Facebook.