Universitatea Craiova anunţă un boicot total al companiilor austriece. Raiffeisein Bank şi OMV, pe lista neagră!

Universitatea Craiova a anunţat un boicot total al companiilor austriece partenere, ca urmare a votului Austriei în consiliul JAI cu privire la admiterea României în Schengen.

08 dec. 2022, 22:42
Universitatea Craiova anunţă un boicot total al companiilor austriece. Raiffeisein Bank şi OMV, pe lista neagră!
Universitatea Craiova anunţă un boicot total al companiilor austriece. Raiffesein Bank şi OMV, pe lista neagră!

Universitatea Craiova anunţă un boicot total al companiilor austriece. Gruparea din Bănie a postat un comunicat oficial pe pagina sa de Facebook.

Citeşte şi: CTP desființează Austria, după ce a blodat aderarea României la Schengen: „E o lovitură de stat la adresa UE. O atitudine de dictatură față de niște ființe umane considerate inferioare”

„În urma atitudinii revoltătoare a Republicii Austria, de a bloca accesul României la Spaţiul Schengen, Universitatea Craiova, fidelă principiilor înrădăcinate în ADN-ul său, a luat decizia de a sancţiona companiile austriece partenere cu un boicot total.

Începând din această lună, clubul îşi va muta conturile de la banca cu acţionariat austriac Raiffeisen Bank, iar alimentarea cu combustibil şi consumabile a parcului auto al Ştiinţei nu se va mai realiza în staţiile OMW-Petrom. Totodată, începând de anul viitor, tradiţionalul cantonament de vară al leilor nu se va mai face în vreo staţiune montană din Austria, ci într-o altă ţară europeană care are condiţii de pregătire similare.

Din punctul nostru de vedere, aceste companii, dar nu numai ele, sunt părtaşe la politica absurdă şi discriminatorie la adresa românilor şi a României, promovată de statul austriac în aceste zile. Sperăm ca demersului nostru să i se alăture întreaga suflare fotbalistică românească pentru că, astăzi mai mult ca oricând, trebuie să arătăm că suntem suficient de maturi din punct de vedere instituţional pentru a nu mai acţiona după dictonul: „Capul plecat, sabia nu-l taie!”, este mesajul celor de la Universitatea Craiova.

Citeşte şi: Adrian Porumboiu desființează clasa politică după respingerea României din Schengen: „O umilință! Vorbim că jucătorii noștri sunt proști, dar politicienii sunt și mai proști!”

Austria a votat, joi, în Consiliul JAI, împotriva admiterii României în Schengen.