Horia Moculescu are probleme de sănătate, la 83 de ani: ”Nu mi se închide operația de două luni jumătate”

Celebrul pianist Horia Moculescu, în vârstă de 83 de ani, se confruntă cu probleme grave de sănătate, din cauza unei afecțiuni pe care a descoperit-o în urmă cu câțiva ani.

17 dec. 2020, 11:12
Horia Moculescu are probleme de sănătate, la 83 de ani: ”Nu mi se închide operația de două luni jumătate”

Horia Moculescu a descoperit în urmă cu 10 ani faptul că suferă de sindromul Morton, o boală care cauzează dureri la nivel tâlpii piciorului, dar și amorțeală a degetelor. Pianistul a încercat mai multe terapii noninvazive, însă a fost nevoit să ia o decizie să ia o decizie radicală, deoarece durerile la nivelul labei piciorului deveniseră insuportabile.

Citește și: An fără precedent pentru Ștefan Bănică, Fuego și Ștefan Hrușcă. Și-au anulat concertele de Crăciun

Prin urmare, în urmă cu trei ani, Horia Moculescu s-a operat la piciorul stâng. Cu toate acestea, în loc ca problema să treacă, intervenția chirurgicală i-a creat și mai multe probleme.

„De vreo 9-10 ani, am o problemă la laba piciorului stâng. Am fost operat, dar nu s-a rezolvat nimic. Din pricina disconfortului, nu pot să mai dorm bine, iar asta îmi seacă toată energia. Mă descopăr, în multe zile, lâncezind aşa, pe o bergeră, cu piciorul întins, conform recomandării medicilor – da atât stau cu el întins, de-o să-mi rămână definitiv drept!” , mărturisea Horia Moculescu acum ceva timp.

Prezent la emisiunea lui Cristi Brancu de pe Youtube, Horia Moculescu a dezvăluit că s-a operat din nou la picior, însă rezultatul nu a fost deloc pe măsura așteptărilor. Mai mult, compozitorul are o pensie destul de modestă, iar intervenția chirurgicală a fost destul de scumpă.

”M-am operat și nu mi se închide operatia de două luni și jumătate. În 3 ani de zile de când sufăr cu piciorul am cheltuit peste un miliard de lei. Numai niște pansamente costă 120 de lei”, a povestit Horia Moculescu.

Horia Moculescu este unul dintre cei mai mari compozitori români din ultimii 50 de ani, de numele său legându-se numeroase șlagăre. Acesta are la activ peste 40 de ani de carieră. Compozitorul a povestit că are o pensie foarte mică pe care statul roman a decis să o facă și mai mică, luându-i  300 de lei.

„Poştaşul meu mi-a adus astăzi pensia şi mi-a spus că se jenează să mi-o dea. În jurul meu, pe acolo unde stau eu, nu sunt decât pensii de 7, 8, 10.000, 15.000, 20, 30, 35.000. Şi ăla cu 35.000 de mii spunea că vrea să facă o plângere să i se recalculeze pensia. Eu, care am o pensie nesimţită, sunt bucuros că Statul s-a îndreptat asupra mea şi mi-a luat 300 de lei din pensie’, a povestit Horia Moculescu.