Horia Tecău, criticat de fostul său antrenor. Acuzaţii dure aduse campionului

Ioan Macoveciuc, antrenorul care l-a pregătit timp de un deceniu pe Horia Tecău, face acuzaţii extrem de grave la adresa fostului său elev.

15 iul. 2015, 06:32
Horia Tecău, criticat de fostul său antrenor. Acuzaţii dure aduse campionului

Horia Hecău a devenit sâmbăta trecută primul român care a câştigat turneul de la Wimbledon, după o pauză de 42 de ani. Perfomanţa sa a fost apreciată la toate nivelurile în România, dar atitudinea campionului a stârnit şi nemulţumire, în mod particular. Ioan Macoveciuc, primul antrenor al lui Horia Tecău, cel care i-a îndrumat paşii în tenis şi l-a pregătit timp de zece ani, şi-a spus ofurile pentru Ziarul Ring.

Citeşte şi HORIA TECĂU a revenit în ţară: „Vrem să câştigăm şi US Open, şi Turneul Campionilor”

Horia a fost adus de tatăl său la cinci ani şi opt luni. A fost de la început un copil ascultător şi sârguincios, pe lângă talentul pe care îl avea. Nu a fost un golănaş, cum au fost mulţi elevi de-ai mei care s-au pierdut în timp din cauza asta. Până la 64 de ani, am avut mii de copii pe mână, mulţi au ajuns sus, apoi s-au pierdut din cauza vedetismului. Mulţi te uită. Să formezi un copil care habar nu are de acest sport nu este uşor deloc.

Nu aştept recunoştinţă materială de la nimeni; satisfacţia sufletească este imensă. Poate aşa, un telefon de mulţumire peste ani mi-ar prinde bine din partea oricărui fost elev. Sincer, mă aşteptam să mă invite Horia la Londra, la finală, deoarece în alte locuri ar fi fost prea departe pentru mine. L-am pregătit 10 ani, nu o lună, două. Poate data viitoare…„, a declarat antrenorul.