Horia Tecău l-a învins pe Victor Hănescu, la dublu, la BRD Năstase Ţiriac Trophy

Românul Horia Tecău şi Max Mirnîi (Belarus), favoriţi 1 ai probei de dublu, s-au calificat în semifinalele turneului de tenis BRD Năstase Ţiriac Trophy de la Arenele BNR din Bucureşti, după ce au învins joi perechea Victor Hănescu (România)-Gilles Muller (Luxemburg) cu 7-6 (1), 6-2.

25 apr. 2013, 18:21
Horia Tecău l-a învins pe Victor Hănescu, la dublu, la BRD Năstase Ţiriac Trophy

Horia Tecău şi Max Mirnîi s-au calificat în semifinalele probei de dublu din cadrul turneului BRD Năstase-Ţiriac Trophy. Cei doi i-au învins în sferturi pe Victor Hănescu şi Gilles Muller cu scorul de 7-6(1), 6-2, după o oră şi 25 de minute.

Victor Hănescu, care disputase cu mai puţin de două ore mai devreme meciul de simplu cu Mihail Iujnîi, şi Muller au jucat de la egal la egal cu mai valoroşii lor adversari în primul set, Tecău şi Mîrnii reuşind să facă diferenţa doar în tie-break. În setul 2, favoriţii 1 au făcut, de la 2-2, două breakuri la rând şi apoi au închis setul şi meciul cu 6-2.

Sper să joc încă o finală aici la Bucureşti. În semifinale va trebui să jucăm un tenis agresiv, pe care îl jucăm noi de obicei, dar la un nivel superior.

Primul set a fost foarte disputat, am avut multe mingi de break, dar nu am reuşit să facem break-ul pe care îl doream şi care ne-ar fi făcut meciul mult mai uşor. Ştiam că Victor e în formă, pentru că e în sferturi la simplu, a făcut un meci extraordinar cu Iujnîi, şi am încercat să jucăm mai mult pe Muller. Ne-am bucurat că am luat tiebreak-ul în primul set, am fost mai calmi apoi şi ne-a ajutat pentru setul doilea, în care am dominat„, a declarat Tecău, după încheierea partidei.

În semifinale, Tecău şi Mirnîi vor juca cu perechea Andreas Seppi (Italia)-Viktor Troicki (Serbia).

Reamintim, în 2012, Tecău alături de suedezul Robert Lindstedt au câştigat proba de dublu de la Bucureşti.

Pentru calificarea în semifinale, Tecău şi coechipierul său şi-au asigurat un cec de 6.400 euro şi 90 puncte ATP, în timp ce Hănescu va împărţi cu Muller 3.660 euro şi 25 puncte ATP.