Horia Tecău va purta drapelul României la Olimpiada de la Londra

Comitetul Executiv al COSR a stabilit ca jucătorul de tenis Horia Tecău să poarte drapelul României la festivitatea de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Londra.

RomaniaTV.net
03 iul. 2012, 11:21
Horia Tecău va purta drapelul României la Olimpiada de la Londra

Horia Tecău va fi purtătorul drapelului delegaţiei României la Olimpiada de la Londra. Jucătorul de tenis are 27 de ani şi este numărul 11 în lume în clasamentul ATP la dublu. El va evolua la Olimpiadă în proba de dublu masculin, alături de Adrian Ungur, şi, eventual, la dublu mixt, cu una din cele patru românce calificate.

Tecău, care în circuitul ATP face pereche cu suedezul Robert Lindstedt, este calificat în optimile de finală la dublu masculin la turneul de la Wimbledon, aflat în plină desfăşurare.

Horia are 11 turnee câştigate la dublu în carieră, dintre care opt alături de Lindstedt (2012 – Bucureşti şi s-Hertogenbosch, 2011 – Bastad, Casablanca, 2010 – New Haven, Bastad, s-Hertogenbosch şi Casablanca). Horia a mai câştigat în 2011 alături de Victor Hănescu (Acapulco) şi belgianul Dick Norman (Zagreb), iar în 2010 alături de Marcus Daniell (Auckland). Horia a ieşit câştigător anul acesta şi în proba de dublu mixt la Australian Open (cu Bethanie Mattek Sands).

Horia Tecău pierdut şi zece finale la dublu: în 2012 la Rotterdam şi Madrid, 2011 la Beijing, Washington, Wimbledon, s-Hertogenbosch, Brisbane, 2010 la Wimbledon, toate alături de Lindstedt, şi în 2009 la Stuttgart (alături de Hănescu) şi la Kitzbuehel (pereche cu Andrei Pavel).

La ediţia precedentă a Jocurilor Olimpice, în 2008, la Beijing, drapelul României la ceremonia de deschidere a fost purtat de handbalista Valeria Beşe, după ce canotoarea Elisabeta Lipă l-a purtat în 2000 (Sydney) şi 2004 (Atena).
Kaiacistul Aurel Vernescu este un recordman pentru România, fiind de trei ori consecutiv purtător de drapel, la ediţiile 1964, 1968 şi 1972.