HOROSCOP 2019 CRISTINA DEMETRESCU. Nodul Sud Karmic afectează aceste zodii. Probleme în Casa Muncii şi a Banilor

Publicat: Marţi, 16 Iulie 2019 08:36 // Actualizat: Marţi, 16 Iulie 2019 08:36 // Sursa: romaniatv.net

HOROSCOP 2019 CRISTINA DEMETRESCU. Dupa o perioada de un an si jumatate in care Destinul aflat pe zodia Leu a creat teren favorabil unor evenimente majore si schimbari obligatorii in viata voastra, a venit momentul sa va refaceti fortele. Axa Vietii a intrat pe zodiile Rac/Capricorn din 16 noiembrie 2018 si va parcurge acest segment pana la inceputul lunii iunie 2020.

HOROSCOP 2019 CRISTINA DEMETRESCU. Avand in vedere presiunea la care ati fost supusi pana acum, eu sper ca ati reusit sa duceti la bun sfarsit tot ceea ce v-ati propus si sa va regasesc mandri de realizarile voastre. Cea mai mare presiune a venit din directia relatiilor, a parteneriatelor, casatoriilor, acolo unde inca mai avem Lilith sau Luna Neagra.

Pot exista Lei care au iesit din anumite relatii, iar pentru ei Destinul in Rac pe ultima casa inseamna nevoia de adaptare la noua viata, un proces de un an si jumatate, in care, in functie de situatie, se pot confrunta cu sentimentul singuratatii, altii cu dificultatile unei vieti in care totul trebuie organizat de data aceasta de unul singur, nu in doi. Exista Lei care in ciuda tuturor avertismentelor astrale, fie s-au agatat de o relatie, fie nu au reusit sa se desprinda de ceea ce, mai ales, 2018 le-a aratat ca inseamna o relatie, chestiuni descrise pe larg in previziunile anului trecut, iar acum intra intr-un oarecare blocaj , tot un an si jumatate, nemaiputand lua deciziile pe care trebuiau sa le ia pana in noiembrie 2018. Insa aceasta este doar o situatie particulara, ce poate decurge din probleme medicale ce iau locul prioritar in fata altor probleme ori absenta temporara a unui partener, pe care Leul momentan trebuie sa il ajute sau sa il astepte. O alta situatie ce combina aceste doua aspecte, fiind o restanta din 2018, Luna neagra sau Lilith pe casa partenerilor si Destinul pe ultima casa, este situatia in care Leii trec prin incercari alaturi de partenerii lor sau sufera de pe urma partenerilor lor, chiar si in conditiile in care nu vorbim despre o despartire. Cum 2019 pune in antiteza casa casatoriei inca prost aspectata pana la 3 mai si o casa a iubirii minunat aspectata, dar ce intra sub incidenta unor suprapuneri nepotrivite de situatii, as aduce in discutie in acest paragraf si situatia in care Leii pot dezvolta relatii extraconjugale, lasand in aer relatii vechi ce nu mai functioneza, dar de care administrativ nu reusesc sa se desprinda.
O situatie speciala, prin intrarea Lunii Negre pe casa banilor in comun, dupa 9 luni de tranzit greoi pe casa casatoriei, poate determina dificultati si intarzieri in partajele celor care se separa. Si acest aspect se leaga de perioada de un an si jumatate, in care Leii se pot simti captivi in anumite relatii, daca tin cu dintii de o socoteala corecta. Planetele benefice sunt pe casa copiilor, asa ca nu faceti discutii prea lungi punand pe un taler copiii si pe celalalt averea.
Anul trecut, mentionam in Horoscopul Leilor, faptul ca Destinul a hotarat mariajul Leoaicei Meghan Markle cu Printul Harry. Nu cred ca cineva s-a indoit de iubirea celor doi si de faptul ca actuala Ducesa de Sussex nici n-a stat pe ganduri sa aleaga intre viitorul ei profesional de la Hollywood si retragerea intr-o familie austera cum este familia regala a Marii Britanii. Dar tranzitele proaste pe casa casatoriei au umbrit fara echivoc bucuria momentului prin scandalul si presiunea create de tatal si fratele ei, platind pretul controversat al detasarii de rudele sale de gradul intai, tocmai in cel mai frumos moment al vietii sale.


Traversarea axei Destinului pe case critice pentru Leu nu se refera doar la relatii, insa cei care citesc aceasta pagina trebuie sa aiba rabdare, pentru ca incerc sa ii impac pe toti, avand in vedere ca realizez un Horoscop general.
Evident ca exista Lei care nu sunt nici casatoriti, poate au fost si nu mai sunt, poate sunt tineri si asteapta marea iubire, iar vestea buna este ca ea va veni si poate veni si pentru aceia care se asteapta cel mai putin, aflati la o varsta cand au nepoti. Anul este foarte bun din punct de vedere sentimental pentru toti Leii pasionali, insa nu am ajuns la capitolul iubire, ci vreau sa leg acest lucru tot de tranzitul Destinului pe ultima casa, pentru ca pentru multe femei Leu, acesta va insemna un concediu de maternitate. Ultima casa este relativ inactiva si poate aceasta este cea mai fericita definitie a unui tranzit care deobicei pe altii ii supune la incercari, de a sta acasa pentru a creste un copil nou nascut. Iata chiar exemplul lui Meghan Ducesa de Sussex, ca o confirmare ca ea a facut alegerea cea ma buna si ca Destinul actioneaza in favoarea ei.


Vis-a-vis se afla Nodul Sud Karmic, ce trebuie descris si analizat in acest context impreuna cu Destinul, pentru ca sunt polii opusi ai aceleiasi axe. Aceasta Karma se afla pe semnul Capricornului, pe casa muncii. Tot acolo il avem si pe Saturn care din aprilie pana in octombrie va fi practic blocat pe acest Nod Karmic. Ce inseamna acest lucru? Anumite femei Leu, aflate intr-o ascensiune profesionala, pe care pun accentul datorita unor temeri ce sunt o consecinta a blocajelor din perioada 2012-2015, se intreaba daca un copil, chiar un al doilea copil, pe care dealtfel si-l doresc ele sau partenerii lor, nu le-ar putea da peste cap activitatea si nu le-ar putea cauza  pierderea unor oportunitati esentiale. Sunt femei care fac sport sau sunt artiste, unde chiar si perioada sarcinii este o problema, insa lucrurile nu stau asa. Este una dintre cele mai bune perioade pentru a procrea si a naste si o spun acelora care isi doresc copii, chiar si barbatilor Lei. Si pentru ei, Jupiter pe casa patronata chiar de zodia lor inseamna copii si reprezinta o menire, nicidecum o asumare riscanta a unor responsabilitati. Cariera Leilor este in schimbare, asa cum voi descrie in capitolele urmatoare, iar nefolosiea unui tranzit la timp, poate insemna ca tot efortul pe care il faceti din punct de vedere profesional, nu va crea si satisfactii.


Este un an in care Timpul, guvernat tocmai de acest Saturn aflat atat pe casa muncii, dar si a sanatatii, trebuie folosit in mod corespunzator, iar daca vorbim  despre persoane a caror varsta nu se mai incadreaza chiar zona fresh, nu cred ca ar trebuie sa mai stea pe ganduri daca sa mai astepte un an sau doi pentru a face acel copil.  Leii sunt in general persoane care calculeaza, fiind o zodie fixa, iardaca nu vorbim de femei nascute cu un puternic instinct matern, care pun copiii inainte de orice, cu siguranta sper ca acest Horoscop sa foloseasca unei categorii pentru a lua decizia potrivita. 
Pot spune chiar, ca in anumite cazuri, sunteti pe muchie de cutit. Sunt lucruri care poate nu merg bine la nivel profesional sau sunteti extrem de obositi ori poate nu mai stiti daca va place ceea ce faceti, iar faptul ca Marele Benefic, Jupiter, se afla pe aceasta casa a copiilor, nu poate fi decat un ajutor astral care va opreste dintr-un vartej al vietii, va da alta directie si va ajuta sa va regasiti in ragazul oferit de aceasta perioada de maternitate, dar si prin descoperirea noilor valente ca parinti. 
Destinul pe ultima casa inseamna sa si ajuti si cei care intentioneaza sa infieze, nu poate fi decat un gest minunat si pot avea parte atat prin prezenta lui Jupiter pana la 2 decembrie, cat si a lui Venus, micul noroc in ianuarie si noiembrie, de copiii buni, fara gene prea incarcate negative de trasaturile parintilor care i-au abandonat sau de traumele generate de a nu fi doriti sau parasiti.


Atingem si un alt subiect, foarte important pentru 2019 si ca sa ma leg de ceea ce am scris mai sus, voi spune ca axa Destinului se afla pentru Lei pe axa sanatatii, iar cu o casa a copiiilor bine aspectata, acele femei care nu au reusit sa faca un copil pe cale naturala sau a caror soti au avut ceva probleme medicale, vor reusi anul acesta prin tratamente, chiar si interventii sa obtina ceea ce isi doresc. Poate fi vorba chiar si de internari pe parcursul perioadei de sarcina.
Totusi, sanatatea este un subiect carora Leii trebuie sa ii acorde maxima importanta. Spuneam ca Destinul aflat in zodia Rac inseamna sa dati mai multa importanta la ceea ce simtiti, familiei, odihnei, sufletului, iar Karma in Capricorn presupune sa dati butonul mai incet la cuvantul “trebuie” si munca. Sigur, munca este munca in continuare, dar fiecare trebuie sa isi asculte instinctele si sa isi masoare corect puterile. Saturn pe casa muncii, unde va ramane pana la final de 2020, spune ca poate sunteti extrem de aglomerati si de incarcati, dar instinctul trebuie sa va spuna cat sunteti voi in stare sa duceti si daca cei care iau decizii pentru rolul asumat de voi, au cantarit corect cand v-au pus pe umeri intreaga incarcatura. Trebuie sa negociati si acest lucru, altfel exista riscul sa incepeti sa lipsiti mai des de la serviciu, sa intrati in concedii medicale, iar Saturn ce masoara Timpul,  luat prizonier si criogenizat de Nodul Karmic, din aprilie  pana in octombrie, poate sa arunge in aer tot programul, creandu-va o senzatie de presiune, de prea multe probleme ce nu mai pot fi rezolvate la timp, de a fi mereu in urma si de a folosi uneori noptile sau week-end-urile pentru a termina ce aveti de facut. Chair si asta se poate referi la sanatate, pentru ca stresul aduce acea senzatie de epuizare, probleme profesionale pe care le luati cu voi acasa, care va trezesc noaptea din somn, carora nu le mai faceti fata.
Saturn este lent, isi doreste sa faceti lucruri bine, temeinic, perfect, insa trebuie sa va invete sa si delegati. Nu le puteti face voi pe toate. Puteti fi patroni, sefi, liber profesionisti. Leii in general isi construiesc ierarhii, au nevoie de oameni in subordine si este bine, chiar si pentru un artist sa isi angajeze un manager care se ocupa de arta lui. 
As mentiona ca exista si Lei ce au prea mult timp liber si pe care absenta activitatii si aferent absenta unor incasari financiare pe care sa se poate baza, ii streseaza deopotriva. Acestia trebuie sa faca uz de prorpia creativitate si sa gaseasca formula ideala de a munci diversificat. 


Intrepatrunderea de anul acesta, intre sanatate si munca este una evidenta, dar sanatatea nu este decat un avertizor ce trebuie sa ajute si sa invete sa dozati corect. Destinul pe ultima casa astrologica inseamna si alte situatii catre care trebuie sa va canalizati energia. Aceasta ultima casa se numeste casa incercarilor, a bolilor, a dusmanilor, dar si a iluminarii spirituale. Poate va doriti sa acordati mai multa atentie dezvoltarii spirituale si acesta este al doilea indemn al meu din sustragerea de la “incercari”, o sustragere la fel de inteligenta ca si retragerea intr-un concediu de maternitate sau in cazul unora o pensionare, cu o mica referire, ca Leii relativ tineri in jur de 45 de ani, care se pensioneaza in baza vechimii in anumite domenii, ca pot munci cu succes in continuare in alte domenii, pot creste nepoti sau pot si ei sa simta nevoia de a da importanta dezvoltarii spirituale.
Uranus intors prin retrogradare pana pe 7 martie, pe casa insusirii unor notiuni de filosofie sau spiritualitate mai inalta, face aceasta intoarcere tocmai pentru a mai  da o sansa unora ce s-au indoit de aceasta alternativa si aprinde la inceput de an, impreuna cu Marte o scanteie extrem de puternica creand Leilor curiozitate si convingerea gasirii solutiilor numai in planul spiritual. Acesti Lei pot spune ca vor fi cei mai fericiti si vor avea un an absolut revelator, dar si de vindecare sufleteasca si trupeasca. 


Cei care calatoresc in afara tarii in primele doua luni ale anului, trebuie insa sa fie atenti la accidente, dar si alte ciudate, caci in jur de 12, 13 februarie, ca varf de apogeu, Marte si Uranus pot crea situatii la care va asteptati prea putin. Actiuni teroriste sau chiar izbucnirea unor conflicte de strada ori raboaie in toata regula. Eviati asadar tarile cu risc.
As mai mentiona referitor la munca faptul ca Saturn pe Nodul Karmic poate insemna pentru anumiti Lei pierderea locului de munca, iar din luna mai, Lilith pe casa banilor si Destinul pe ultima casa, risca sa creeze pentru cei mai putin inspirati dintre voi sau cei care ati asteptat pana in ultimul moment o minune, o ecuatie nefericita, a lipsei jobului sau finalizarii unui proiect sau contract mai devreme decat urmatorul proiect, asadar fara continuitate financiara, cheltuirea cu repeziciune a unor bani pusi deoparte si o perioada oarecare de inactivitate. Eu zic ca poate fi evitata aceasta situatie, iar cei care va simtiti vizati, luati masuri din timp si nu riscati sa stati intr-un singur contract care nu stiti daca va fi sau nu prelungit. Saturn creeaza mari probleme de “timing” anul acesta. Nu se potriveste ce finalizati, cu ce urmeaza sa inceapa, iar acest lucru va poate panica putin. Leii care au firmele lor, resimt acest aspec astral in sensul gasirii dificile a angajatilor, pierderea acestora si apropo de timing, chiar in momente nepotrivite. Alti Lei, care au muncit intens, inca din decembrie 2017 se pot confrunta cu unele insatisfactii, nereusind sa culoeaga roadele pe masura muncii lor. Totusi trebuie sa stiti, ca acolo unde este vorba de Karma, cum este cazul vostru, numai Universul stie de ce aseaza lucrurile asa. Iar Universul nu greseste niciodata. Asa putea sa va dau doar o parere, referitoare la slefuirea egoului.


Saturn pe casa sanatatii actioneaza cum spuneam lent, dar si in detrimentul celulelor, a functiilor unor organe, a metabolismului, care odata incetinit, da sanatatea peste cap. Unii lei resimt mai intens semnele imbatranirii, chiar si cei tineri. Fire albe de par, probleme ale danturii, ale pielii, probleme reumatice, oboseala, lipsa de chef, sentimentul ca nu se mai bucura de anumite lucruri, tendinta de ingrasare. In unele cazuri este posibil sa apara si depresii, a caror cauza consta tocmai in nevoia voastra, fie de a va regasi, fie la un alt nivel, fie de nevoie unei resetari pe care inca nu stiti cum sa o faceti. Exista Lei care pot avea probleme mai serioase de sanatate, iar Saturn si Nodul Sud Karmic ce merg impreuna din aprilie pana in octombrie poate duce chiar la interventii chirurgicale ce pot avea ca rezultat extirparea unui organ. Acest aspect echivaleaza cu o pierdere, care de altfel inseamna si o ardere karmica, dar daca aceasta este solutia vindecarii, nu cred ca se poate evita. Vin cu aceasta completare esentiala, mai ales pentru acei cititori ai acestui horoscop care se sperie inainte sa citeasca atent: evident, nu toti Leii trec prin operatii, cum nu numai Leii vor avea aceasta situatie, insa in cazul in care comunicati cu un medic si se impune aceasta masura trebuie sa stiti ca poate fi o solutie terapeutica. Leii trebuie sa aiba grija in 2019 de stomacul lor, de genunchi, dar si oase in general, se pot instala boli cu pierderea mobilitatii, probleme dentare, cardiologice, iar femeile trebuie sa acorde o atentie mai mare sanilor, ovarelor, dar si bolilor colului uterin. Multi Lei se pot confrunta cu probleme de insomnia, cu atat mai grav cu cat stresul si oboseala muncii se acumuleaza, conducand asadar catre o nevoie de refacere si recuperare mai serioasa. Tot ce am scris mai sus sunt doar repere si in principal nu prea apar in aceslasi timp probleme profesionale si probleme medicale. Ori una ori alta.


Nu ramaneti incarcati prea mult cu cele citite, pentru ca trebuie sa spun ca pe 2 decembrie va intra Jupiter Marele Benefic atat pe casa sanatatii, cat si a muncii. Referitor la sanatate recuperarea si vindecarea vor merge bine in 2020 si mai bine din iunie 2020, iar grijile legate de sanatate dispar in decembrie 2020, existand intre 23 aprilie si 2 iulie 2020 chiar o perioada de respiro, pentru cei care urmeaza tratamente mai dificile. 
Aceasta axa Rac/Capricorn ce are legatura cu sanatatea, dar si cu activitatea profesionala este poate mai incarcata in lunile cu eclipse. Atunci trebuie evitate interventiile chirurgicale, daca se va putea si daca nu avem de-a face cu urgente. Ianuarie (5/6, 21/21), iulie (2,16/17) si 26 decembrie aduc 5 eclipse ce ridica nu numai problema unor lucruri ce trebuiesc intampinate cu curaj, dar si a unor emotii pe masura. 


Lilith sau Luna Neagra schimba din 3 mai zodia si casa astrologica si din punct de vedere medical mai pot crea erori medicale, infectii, probleme legate de anestezie generala, cu atat mai mult cu cat vorbim despre persoane in varsta sau cu suferinte cardiace. Acest tranzit poate amplifica riscul de ranire prin accidente in special de la jumatatea lunii mai pana la sfarsit de iunie. Leii trebuie sa dea importanta protectiei impotriva bolilor cu transmitere sexuala, fiind si un an intens din punct de vedere sentimental, dar asa cum stiti, nu tot ce zboara se mananca. Cei care nu vor inregistra prea bine tranzitul Destinului pe ultima casa si vor resimti mai acut singuratatea, insecuritatea, efectele insomniei, mai bine cer ajutorul unui terapeut, decat sa se refugieze in alcool, tigari, droguri sau medicamente luate dupa ureche. Din pacate exista si aceasta tentatie. Leul este zodie fixa, rigida, nu face fata usor unor modificari emotionale, adesea ajunge la medic si prea usor devine victima unor medicamente, ce trebuie poate sa le ia pana la sfarsitul vietii. Inainte de a lua medicamente, intrebati-va daca nu cumva lipseste ceva acolo inauntru, poate reusiti sa gasiti resurse pentru a va reface, mai ales prin una din temele voastre de Destin,  mai exact Vointa, si daca chiar este nevoie de terapie cu medicamente. Poate fi o perioada mai dificila, dar cine nu are astfel de perioade?


Sper ca ati finalizat in 2018 toate proiectele legate de casa, mutari, vanzari, cumparari. Ianuarie mai are cateva vesti bune, dar nu mult timp in privinta acestui aspect, insa din luna mai incolo nu va mai sunt favorabile tranzactiile imobiliare, existand chiar luni, cum ar fi iunie sau semptembrie ce pot aduce pierderi. Tot din luna mai evitati sa primiti bani nemunciti sau sa vi se transfere proprietati pe numele vostru. Atentie si cu imprumuturile, pentru ca riscati pierderi. Cu alte cuvinte, stati linistiti in bancile voastre. Sper sa luati acest sfat pozitiv, pentru ca altfel consumati energie degeaba.
Pentru cei care au inteles ca 2019 le poate aduce o turnura in plan profesional, ce poate veni din mai multe motive, decat am reusit eu sa creionez, as mai adauga ca se poate resimti o oboseala si o uzura referitoare la un anumit domeniu de activitate. Urmatorii 7 ani prin intrarea lui Uranus cel revolutionary, dupa 7 martie in Taur, aduc un refresh necesar in viata multor Lei vizionari, creativi, cu dorinta de a trece de la stadiul nevoii de afirmare profesionala ce ii pozitionau in centrul atentiei, la maturizarea si constientizarea ca are foarte multe de oferit oamenilor prin ceea ce se pricepe sa faca sau prin zestrea astrala inascuta. Unii veti invata pentru asta, altora va va surade sansa, popularizandu-va pe masura importantei misiunii voastre vis a vis de cei carora le impartasiti munca voastra. Nu trebuie sa vedeti blocajele lui 2019 ca pe niste “probleme”. Uneori suntem impinsi de la spate pentru a face schimbari si oricat ar fi de dificila acceptarea unui nou scenariu, este spre binele nostru. Multi dintre voi acum nici nu realizati prin ce schimbari interesante urmeaza sa treceti, dar si cat de benefic ar fi sa dati importanta poate chiar unor talente mici, pe care altii le apreciaza, dar care nu v-au dat niciodata de inteles ca pot fi transformate intr-o afacere. Pictura, arta, teatrul, gatitul, muzica, florile, cosmeticele, inclinatia catre arta, frumos, decoratiuni, activitati diverse legate de copii, dar si in dorinta de regasire spirituala ce va poate da o cu totul alta directive in viata. Cei cu profesii stabile si ce simt pe deplin regasirea in ceea ce fac, vor avea si ei parte de schimbari in urmatorii ani, de progres, de dezvoltare, mai multa recunoastere, poate chiar internationala, largirea sferei careia se adreseaza profesia lor. Nu numai Uranus creeza asta, ci si Jupiter aflat pe casa creativitatii si nu in ultimul rand Kiron, care intra in 18 februarie pentru urmatorii 9 ani pe segmentul explorarii, calatoriilor lungi, studiilor, spiritualitatii, parasind un sector care v-a tinut prizonierii grijiilor pentru ziua de maine, datoriei de a plati rate si credintei in salariul fix care este mai sigur. Aceste auspicii dispar, cerul transformadu-se in perspective indraznete.


Asa cum spuneam, 2019 este un an in care Jupiter in Sagetator este chiar Eros ce va poarta  spre descoperirea iubirii, chiar daca voi sunteti aici si cel sau cea cu care trebuie sa va intalniti se afla ca capatul pamantului. Jupiter creeaza in primul rand aspecte minunate Soarelui si altor planete pe care le aveti in zodia voastra, iar asta va da un optimism incredibil. Cei despre care spuneam mai sus ca pot intra intr-o forma de deprimare si apasare a simguratatii datorita Sensului Vietii pe ultima casa, nici nu stiu ce pierd. Isi vor da seama ca au pierdut timp cu aceasta stare proasta, ca lucrurile se rezolva, ca acea perioada era doar necesara  unor “reparatii” interioare ce nu au legatura cu prezenta in viata lor a cuiva anume, ca regasirea Sinelui se face de catre Sine, chiar si in travalii si framantari necesare, asa ca pentru toti acestia am un sfat. Sunteti Lei, fiti Solari, zambiti, chiar daca sunteti putin ingrijorati, nu aratati lumii accest lucru, viata este frumoasa, si vorba aceea, daca unii veti avea probleme cu serviciul, este pentru ca vine in vizita Norocul in Dragoste si nu avea unde sa se aseze, daca Norocul in Munca nu pleca la plimbare. 


As face un pleonasm astrologic daca as spune ca Leii trebuie sa iubeasca, fiind ei insisi nascuti in zodia iubirii, dar acest lucru se intampla des, pentru ca aveti tendinta de a programa. Am spus multe lucruri mai sus despre copii, insa nu am precizat ca daca nu e iubire in relatia actuala, atunci trebuie sa asteptati aceasta iubire pentru a face un copil asa cum trebuie el facut, din iubire. Multi sunteti in zona de confort, in niciun caz in relatia care va stimuleaza sa va doriti sa evoluati. Copilul este si el o misiune in sine. Venus, planeta iubirii se intalneste si ea cu Jupiter, atat in inauarie, cat si in noiembrie, iar august, luna voastra este marcata de o serie de aspecte pozitive ce creeaza scenarii fabuloase pentru cei carora le era dor sa iubeasca si sa fie iubiti. Asa ca nu va grabiti. Poate veti fi curtati, dar nu scrie pe fruntea nimanui ca este cel sau cea care trebuie. Singurul loc de unde primiti raspunsuri sincere este din adancul sufletului vostru.
Jupiter in Sagetator nu va aduce decat lucruri bune si in plus, va ajuta sa deveniti mai creativi, atat pe cei care aveti astfel de preocupari, sa va descoperiti creativitatea, daca pana acum s-a ascuns de voi, sa va regasiti in activiatati ce au legatura cu copiii, dar sa fiti creativi si atunci cand viata va provoaca si trebuie sa jucati inteligent cartea cea mai buna.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
cristina demetrescu horoscop horoscop 2019 horoscop 2019 Cristina Demetrescu
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8127
RON
Ultimele joburi adaugate
24 H