HOROSCOP. Află care sunt zodiile sensibile la schimbarea vremii

Sănătatea şi starea noastră de spirit sunt adesea influenţate de schimbarea vremii. Organismul nostru reacţionează diferit la trecerea de la un anotimp la altul şi la schimbările bruşte de temperatură. Studiile internaţionale pe această temă scot în evidenţă un fapt îngrijorător: numărul persoanelor afectate de aceste schimbări este în continuă creştere, în special în zonele urbane. Totodată, nativii unor zodii sunt mult mai sensibili la schimbările de vreme, în timp ce alţii se adaptează uşor şi reacţionează foarte rar la modificările meteo şi la trecerea de la un anotimp la altul.

27 sept. 2014, 09:59
HOROSCOP. Află care sunt zodiile sensibile la schimbarea vremii

Peştii sunt în topul persoanelor sensibile la schimbarea vremii. În special nativele zodiei anticipează schimbările de vreme înainte ca vântul sau furtunile să se dezlănţuie. Organismul unui Peşte este un barometru şi de aceea, nativul Peşte, când nu este în formă, spune: „Se schimbă vremea, nu mă simt deloc bine!” De aceea, în astfel de situaţii, Peştii trebuie să se hidrateza bine şi să aleagă o dietă uşoară care să nu le afecteze digestia şi rinichii, scrie click.ro.

Racii sunt sensibili la schimbările de temperatură, chiar de la o lună la alta. În astfel de momente, îndeosebi nativele Rac se confruntă cu probleme digestive, cu migrene şi cu o stare de nelinişte. Racii trebuie să se revigoreze cu ajutorul sucurilor proaspete de mere şi de morcovi, mai ales. Hrana săracă în grăsimi şi carbohidraţi le este de mare ajutor.

Scorpionii însă, se adaptează cel mai bine la schimbările de temperatură: când plouă, când ninge sau dacă temperaturile urcă rapid în termometre, Scorpionii nu intră în panică şi starea lor de spirit este bună.

Leii nu suportă vremea umedă. Aceşri nativi iubesc soarele şi căldura, iar vremea mohorâtă le strică buna dispoziţie. Când se confruntă cu schimbările de temperatură, Leii trebuie să dozeze eforturile fizice, pentru că inima lor este sensibilă şi vor avea necazuri şi cu circulaţia sanguină. Zilele ploioase îşi pun amprenta asupra bunei dispoziţii a Leoaicelor ; ele devin triste şi preferă să se izoleze chiar de anturajul intim. Infuziile de talpa-gâştii, de păducel, compoturile de fructe cu miere şi scorţişoară sunt binevenite. De asemenea, momentele de meditaţie le redă Leilor optimismul şi dragostea de viaţă.

Balanţele trebuie să-şi protejeze rinichii. Variaţiile de temperatură şi vremea rece afectează starea de spirit a nativilor Balanţă. În primul rând, aceşti nativi trebuie să evite frigul şi să aleagă o dietă care să le protejeze rinichii. Totodată, crudităţile şi sucurile naturale sunt tonice ideale pentru Balanţe, iar starea lor de spirit revine în scurt timp la normal.

Vărsătorii sunt afectaţi de scăderile bruşte de temperatură. Nativii Vărsători au probleme de sănătate când vremea se schimbă brusc, mai ales nativele zodiei sunt afectate de vremea rece. În astfel de situaţii, Vărsătoarele au probleme cu tensiunea şi cu inima; ele trebuie să profite de efectele infuziilor de plante: de hamei, tei, sunătoare şi de pasiflora.

Fecioarele au probleme când vremea este rece. În general, nativele nu intră în panică şi sunt rezistente odată cu schimbarea vremii. Doar când afară este foarte frig, atunci Fecioarele nu sânt în formă: le lipseşte energia şi ar putea să se confrunte şi cu efectele tensiunii oscilante. Lactatele, peştele şi sucul de struguri sunt benefice pentru sănătatea şi pentru starea lor de spirit.

Berbecii au migrene când vremea este morocănoasă. Nativii aceştia energici şi plini de optimism nu se confruntă cu probleme majore când vremea este frumoasă. Când apar schimbări bruşte de de temperatură şi când se abat furtunile magnetice, Berbecii au dureri de cap şi sunt irascibili. Pentru ei, valeriana este o mană cerească, dar şi şedinţele de aromoterapie îi ajută să fie din nou în formă.

Săgetătorii sunt sensibili la schimbările de temperatură. Când este foarte frig, atunci Săgetătorii se pot confrunta cu probleme cardiace şi respiratorii. Îmbucurător este faptul că aceste necazuri sunt de scurtă durată şi nu lasă urme pe termen lung. Infuziile de tei şi de valeriană au efecte rapide asupra stării lor de sănătate.

Gemenii se concentrează greu când este frig. Atunci, nativii sunt nervoşi, lipsiţi de vigoare şi îşi pierd rezistenţa la efort. De asemenea, în astfel de situaţii ei se concentrează foarte greu. Cu ajutorul fructelor bogate în vitamina C şi în potasiu ( banane şi fructele Goji) , Gemenii uită repede că au avut necazuri.

Capricornii nu sunt afectaţi de vremea rea. Însă, şi pentru rezistenţii Capricorni, schimările bruşte de temperatură au efecte nedorite asupra articulaţiilor. Nativele Capricorn se deplasează cu dificultate când vremea este umedă şi când bate vântul. Şi pentru Capricorni tonicele ideale trebuie alese din fructele de sezon şi din brânzeturi.

Taurii se adaptează la schimbările de temperatură. Numai nativii cu boli cronice sunt mai sensibili la vremea rece, dar starea lor de spirit nu este afectată.