Horoscop aprilie 2023. Câştiguri importante pentru toată familia. Ce zodii sunt favorizate de astre

După schimbările astrale importante aduse de luna precedentă, aprilie are un rol de stabilizare a noilor energii. Ne familiarizăm pe termen scurt cu Marte în Rac și pe termen lung cu Saturn în Pești, în timp ce a doua parte a lunii semnalează subtil natura tranzitului lui Pluton în Vărsător. Pe lângă obișnuitul parcurs al Soarelui prin Berbec și Taur, aprilie ne mai aduce și o nouă retrogradare a lui Mercur, începând din data de 21.

31 mart. 2023, 22:05
Horoscop aprilie 2023. Câştiguri importante pentru toată familia. Ce zodii sunt favorizate de astre

Horoscop aprilie 2023. Prima parte a lunii conține dinamismul Berbecului, dar și o notă precaută, ocrotitoare, indusă de Marte în Rac. După 20 aprilie, cu Soarele în Taur, ne concentrăm asupra aspectelor administrative și practice. Din 21 aprilie, Mercur retrograd în Taur creează terenul pentru ajustări și revizii în domenii care presupun logică și comunicare. Pe un fond contemplativ și introspectiv, avem ocazia să ne odihnim mintea și să ne simplificăm gândirea.

Iată succesiunea evenimentelor astrale din calendarul lunii aprilie:

Mercur în Taur: gândire practică

Din 3 aprilie până pe 11 iunie, Mercur tranzitează semnul Taurului. Această configurație vorbește despre o abordare realistă și materialistă a vieții. Mintea este preocupată să găsească soluții de durată, simplificând și calmând fluxul ideilor. AstroDex recomandă să profităm de acest tranzit pentru a ne actualiza cunoștințele în domeniul economic și financiar. A gândi și a vorbi mai lent poate fi avantajos; răbdarea ne ajută să înțelegem temeinic ceea ce studiem.

Horoscop aprilie 2023. Mercur (Taur) în cuadratură cu Pluton (Vărsător): confruntarea informațiilor ascunse

Concomitent cu intrarea în Taur, Mercur realizează și un aspect exact de cuadratură cu Pluton. Relația tensionată dintre cele două planete poate conduce spre discuții și analize complexe, chiar incomode. Partea pozitivă a aspectului este că oferă profunzime minții și scoate la iveală secrete sau tabuuri care pot fi conștientizate într-un mod realist. Ceea ce este prea experimental și straniu trebuie confruntat cu legile simplității și ale firescului.

Cristina Demetrescu, horoscop APRILIE 2023. Luna neagră aduce nenorociri! Previziuni pentru toate zodiile

Venus (Taur) în sextil cu Neptun (Peșți): serenitate

În jurul datei de 7 aprilie, Venus și Neptun formează un aspect armonios, care ne stimulează sensibilitatea, spiritul artistic și calmul interior. Oamenii cu care venim în contact reflectă fie latura empatică și rafinată a lui Neptun, fie tiparul de victimă-salvator. O abordare practică și stabilă a relațiilor ne ajută să scoatem la iveală ce este mai frumos din noi și din ceilalți. Atitudinile naturale, nepretențioase mențin o notă fermecătoare și cooperantă.

Mercur (Taur) în sextil cu Marte (Rac): strategii de apărare

Pe 8 aprilie, Mercur și Marte formează un aspect armonios între semne de pământ și de apă. Acest dialog între energii feminine stimulează gândirea precaută și totodată orientată practic. Este timpul să purtăm discuții pe teme administrative cu familia, să ne stabilim obiective pentru cămin și să demarăm inițiativele necesare în acest sens. După stabilirea unui cadru sigur, putem îndrăzni să trecem la acțiune.

Horoscop Neti Sandu aprilie 2023: Ce zodie este prima la catalog în a doua lună de primăvară

Horoscop aprilie 2023. Venus în Gemeni: întâlniri școlărești

Pe 11 aprilie, Venus ajunge în semnul isteț și mental al Gemenilor. Interacțiunile noastre cu cei din jur capătă o prospețime școlărească. Sunt favorizate relațiile care pun accent pe schimb de informație. AstroDex recomandă evitarea superficialității și mentalizării excesive în cadrul acestor întâlniri. Semnul Gemenilor încurajează varietatea și distribuirea energiei între mai multe preocupări simultane. Putem astfel interacționa cu mai mulți oameni deodată.

Soare în conjuncție cu Jupiter (Berbec): optimism și încredere în sine

Pe 11 aprilie se perfectează conjuncția dintre Soare și Jupiter în Berbec. Acest aspect amplifică ritmul energic și nevoia de autonomie a Berbecului. Ne putem simți norocoși și încrezători în privința unor proiecte pe cont propriu. Este timpul să acceptăm cu bucurie noi începuturi sau anumite riscuri care ne ajută să ne punem frumos în valoare. Totuși, este nevoie și de o dozare echilibrată a impulsivității și a tendințelor războinice/competitive.

Horoscop aprilie 2023. Venus (Gemeni) în cuadratură cu Saturn (Pești): responsabilitate și inteligență în relații

În jurul datei de 14 aprilie, ne aflăm sub influența cuadraturii dinte Venus și Saturn. În timp ce unele relații par a trece prin blocaje și restricții, altele devin mai solide și mature. Pentru a evita senzația de împrăștiere între prea multe contacte sociale nesemnificative, AstroDex recomandă oragnizarea timpului cu seriozitate. Nevoia presantă de a vindeca anumite aspecte ale noastre sau ale relațiilor noastre ne conduce spre oameni de la care avem ceva de învățat.

Soare în Taur: pragmatism și productivitate

Pe 20 aprilie, Soarele intră în Taur. De la nivelul acestui semn, ne imprimă o preocupare accentuată față de resurse, stabilitate, siguranță și corp fizic. Suntem mai puțin atrași de teorii abstracte și mai atenți la soluții simple, practice. Apare o reticență la schimbare care ne ajută să dăm conținut și continuitate proiectelor deja începute. Totuși, este bine să evităm rigiditatea încăpățânată. Confortul corpului fizic devine și el o prioritate acum.

Soarele (Taur) în cuadratură cu Pluton (Vărsător): sinele adânc

Intrarea Soarelui în Taur coincide și cu perfectarea cuadraturii sale cu Pluton din primul grad de Vărsător. Aspectul dă intensitate trăirilor noastre, precum și o atitudine investigativă, pe alocuri suspicioasă. Din adâncurile psihicului ies la suprafață resurse nebănuite de putere, dar și emoții incomode. Este nevoie de conștientizare onestă și de o anume robustețe a reacțiilor pentru a echilibra aceste răbufniri. Confruntăm jocuri de putere.

Horoscop aprilie 2023. Mercur (Taur) retrograd: repaus mental

Între 21 aprilie și 15 mai, Mercur retrogradează în semnul Taurului. Pe parcursul acestor săptămâni, avem timp să ne facem ordine în bazele de date, să punem la punct detalii legate de comunicare și învățare, să lămurim eventuale neînțelegeri și să ne golim mintea de gânduri inutile. Subiectele vizate de această retrogradare pot fi legate într-un fel sau altul de resurse materiale, acumulare, pragmatism și corp fizic.

Soare (Taur) în sextil cu Saturn (Pești): calm persistent

Pe 25 aprilie, se perfectează sextilul dintre Soare și Saturn. Aspectul conferă productivitate în proiecte pe termen lung. Este timpul să ne angajăm în eforturi de durată, la capătul cărora să putem spune că ne-am dezvoltat sensibilitatea, diverse talente artistice și preocupări spirituale, păstrând totodată realismul potrivit. Natura este o sursă de vindecare și confort. Starea de lentoare relaxantă nu trebuie transformată în refuzul de a ne asuma responsabilități.

Marte (Rac) în sextil cu Uranus (Taur): acțiuni-surpiză

Finalul acestei luni stă sub amprenta sextilului dintre Marte și Uranus. Acțiunile noastre capătă o notă imprevizibilă și originală. Suntem tentați să luptăm pentru ceea ce dorim să ocrotim sau să ridicăm în jurul nostru ziduri neobișnuite de protecție. Putem îndrepta multă energie spre proiecte de familie și cămin. Aceste inițiative pot avea și o natură ocolitoare, indirectă. Timiditatea nu trebuie să ne împiedice, totuși, înaintarea.

Aprilie se împarte, așadar, între registrul dinamic și accelerat al Berbecului, urmat, în partea a doua a lunii, de ritmul mai lent și calm al Taurului. Treptat, ne familiarizăm cu exigențele lui Saturn în Pești, care ne aduce lecții de empatie, sensibilitate și renunțare la ego. După data de 21, Mercur retrograd își urmează propriile obiective și se asigură că punem la punct informații, discuții, introspecții.

Horoscop aprilie 2023. Mișcarea planetelor și evenimente astrologice

  • Soarele tranzitează Berbecul până pe 20 aprilie, ora 11:14, când intră în Taur;
  • Lună Plină în Balanță pe 6 aprilie, ora 07:35; Lună Nouă în Berbec pe 20 aprilie, ora 07:14;
  • Mercur tranzitează Berbecul până pe 3 aprilie, ora 19:23, când intră în Taur; începe o nouă perioadă de retrogradare pe 21 aprilie, ora 11:26;
  • Venus tranzitează Taurul până pe 11 aprilie, ora 07:48, apoi intră în Gemeni;
  • Marte își continuă tranzitul în Rac;
  • Jupiter își continuă tranzitul în Berbec;
  • Saturn își continuă tranzitul în Pești;
  • Uranus îşi continuă tranzitul în Taur;
  • Neptun îşi continuă tranzitul în Pești;
  • Pluton își continuă tranzitul în Vărsător.

Sursa: astrodex.ro