Horoscop iunie 2020. Mercur începe retrogradarea, se anunţă cumpene, pierderi băneşti, relaţii cu scântei şi sănătate şubredă

Horoscop lunar iunie 2020. Prima lună de vară este una care vine la pachet cu o sumedenie de aspecte astrale și ingresuri puternic încărcate energetic. S-ar părea însă că cea de-a doua parte a sa este cea mai intensă din acest punct de vedere pentru că vine la pachet cu schimbări de semn ale lui Mercur, Venus și Marte, dar și cu o configurație extrem de potentă în termen energetic - conjuncția lui Jupiter retrograd cu Pluto retrograd în Capricorn. Dar haideți să urmărim pe larg toată oferta sa astrologică:

RomaniaTV.net
31 mai 2020, 04:06
Horoscop iunie 2020. Mercur începe retrogradarea, se anunţă cumpene, pierderi băneşti, relaţii cu scântei şi sănătate şubredă

Horoscop lunar general – iunie 2020

Venus retrograd (Gemeni) careu Marte (Pești), Soare (Gemeni) careu Marte (Pești) și Neptun (Pești): necunoscute, neînțelegeri și deziluzii

În cursul sau în preajma zilei de 2 iunie, se simte influența aspectului tensionat de careu dintre Venus retrogradă din Gemeni și Marte din Pești. Ne așteaptă așadar o perioadă destul de confuză la începutul lunii, care se va reitera la mijlocul ei, în jurul datei de 6, când Soarele formează un careu cu Marte pe aceleași semne, iar aceste zodii sunt reactivate la finalul primei decade a lunii iunie, atunci când același Soare face, de data aceasta, un careu cu Neptun.

Soare conjunct Venus retrograd (Gemeni): frământările relaționale ies la suprafață

În ziua următoare, Soarele aderă la o conjuncție cu Venus retrogradă în Gemeni, exacerbându-i predispozițiile negative. Așadar, orice faux pas comis în cursul sau în preajma datei de 3 ar putea deveni mai ușor cunoscut decât de obicei. De asemenea, golurile de informații ies și la iveală, mai ales dacă ne dorim să epatăm printr-o erudiție pe care, de fapt, nu o avem. Este de dorit deci să ne informăm atent, să gândim de două ori înainte să spunem ceva care ne-ar putea costa imaginea.

Marte conjunct Neptun (Pești): energii împrăștiate

În cursul sau în preajma zilei de 13, se perfectează conjuncția lui Marte cu Neptun în Pești, semn că suntem entuziaști la mijlocul lunii iunie. S-ar putea însă ca Neptun să ne știrbească din curajul de a ne arunca în necunoscut, de a prelua inițiativa. Sau ne face excesiv de pozitiv, convinși că nu ni se poate întâmpla nimic rău. Se dorește așadar să fim mai cerebrali în jurul acestei date, să evităm situații în care energiile noastre se vor pierde fără a realiza mare lucru.

Mercur începe să retrogradeze prin Rac: stări sufletești duse la paroxism

Din 18 iunie încolo, Mercur începe să retrogradeze prin semnul Racului, ceea ce ar putea accentua nu doar stările de introspecție în care intrăm adeseori pe parcursul tranzitului său, cât și episoadele de timiditate. Nu ar strica nici să fim mai selectiv cu subiectele și persoanele cărora le devotăm din atenția noastră. Există riscul să ne îmbibăm foarte ușor de energie negativă din jur.

Venus intră în Gemeni: nevoia de context social

După data de 25 iunie, Venus revine la mersul firesc prin zodia Gemenilor, ceea ce ajută să se mai echilibreze balanța pe plan social. Ne referim, desigur, la ea în raport cu Mercur, deși cele două nu se văd din punct de vedere astrologic. Este de așteptat așadar să baleiăm între atitudini diferite pe plan social. Fie ne lezăm ușor, luând multe lucruri în nume personal, fie suntem foarte comunicativi și sociabili. S-ar putea să semănăm însă multă derută în jur prin aceste comportamente.

Marte poposește în Berbec: energie la superaltiv

Începând cu 28 iunie, Marte tranzitează semnul domiciliului său diurn, Berbecul, ceea ce înseamnă că, pe final de lună, primim un binemeritat imbold de energie. S-ar putea, pe de altă parte, să apară probleme pe alte părți, mai ales dacă subapreciezi anumite riscuri, implicându-te în activități și proiecte care implică să ne aruncăm cu capul înainte. În consecință, este important să ne dozăm entuziasmul, să nu riscăm inutil. În caz contrar, apar multe surprinze neplăcute.

Jupiter retrograd conjunct Pluto retrograd (Capricorn) și Soare conjunct Mercur (Rac): schimbări percepute la o frecvență profundă

În cursul sau în preajma zilei de 30, simțim cel mai intens conjuncția lui Jupiter cu Pluto retrograd în Capricorn. În funcție de astrogramele noastre personale, raza de influență a acestui aspect diferă. În orice caz, un lucru este cert: în viața fiecăruia dintre noi, această configurație va încuraja apariția unor schimbări de substanță. Tot în această zi, își dau întâlnire Soarele cu Mercur retrograd în Rac, ceea ce ne face și mai receptivi la energiile aspectului menționat anterior.

Așa cum se poate deduce din paragrafele de mai sus, se arată un început de vară care nu ne lasă să ne plictisim și care ne pregătește un final de lună iunie apoteotic. Se schimbă lucruri, status quo-urile nu își mai au locul și suntem invitați să întâmpinăm noutatea, să nu ne mai ferim de transformare. Nu ne va fi ușor la început, dar pe termen lung vom avea numai de câștigat.

Mișcarea planetelor și evenimente astrologice

  • Soarele tranzitează Gemenii până pe 20 iunie ora 23:43, când poposește în Rac;
  • Lună Plină în Săgetător pe 5 iunie ora 21:12; Lună Nouă în Rac pe 21 iunie ora 8:41;
  • Mercur se mișcă prin Gemeni până pe 18 iunie ora 6:58, când intră în Rac;
  • Venus retrogradează prin Gemeni până pe 25 iunie 8:48, moment în care revine la mersul direct;
  • Marte se deplasează prin Pești până pe 28 iunie ora 3:45, când ajunge în Berbec;
  • Jupiter continuă să retrogradeze prin Capricorn;
  • Saturn retrogradează în continuare prin Vărsător;
  • Uranus se mișcă prin semnul Taurului pe tot parcursul lunii;
  • Neptun se deplasează în sens direct prin Pești până pe 22 iunie ora 6:32, când începe să retrogradeze;
  • Pluto retrogradează prin Capricorn pe toată durata lunii.

Sursa: astrodex.ro