Horoscop noiembrie 2020. Ultima lună de toamnă aduce recoltă bogată de sentimente, cumpene, dar şi bucurii. Ce zodii sunt favorizate

Ultima lună de toamnă a acestui an este una care vine la pachet cu o suită de aspecte astrale și de modificări de sens de tranzit. Dar cu toate acestea, cea mai importantă configurație astrală a lunii este, fără doar și poate, conjuncția lui Jupiter cu Pluto din Capricorn, ale cărei efectele catalizatoare le vom simți mai multe săptămâni de acum încolo. Dar haideți să urmărim pe larg oferta de aspecte a lunii noiembrie:

23 oct. 2020, 11:55

Horoscop lunar general – noiembrie 2020

Mercur Rx (Balanță) careu Saturn (Capricorn): cuvinte puține

În cursul sau în jurul lui 1, simțim efectul careului tensionat între Mercur retrograd din Balanță și Saturn din Capricorn, ceea ce ar putea conduce la probleme de comunicare atât pe plan profesional, cât și la nivel personal. S-ar putea ca acest aspect să ne facă să nu vorbim la timp, să spunem mai puțin decât ar trebui pentru a ieși din contexte sociale care ar putea fi periculoase. Din acest motiv, se dorește să avem mai multă prezență de spirit, să nu ne ferim să vorbim atunci când situația o cere.

HOROSCOP Noiembrie 2020: 5 zodii care vor avea un început de lună extraordinar

Mercur revine la mersul direct prin Balanță: decizii clare

Din 3 noiembrie încolo, Mercur revine la mersul direct prin semnul Balanței, motiv pentru care se va mai reduce din tensiunile în comunicare experimentate în ultima vreme. În plus, s-ar părea că nu mai ezităm la fel ca în ultima perioadă atunci când suntem puși în fața luării unei decizii, ceea ce ne ajută să ne construim o imagine de persoane hotărâte și proactive. Iar când dăm de situații dificile, ne salvează din orice împrejurare resursele de tact și diplomație de care suntem capabili.

Mercur (Balanță) careu Saturn (Capricorn): cuvinte la fel de puține dar mai apăsate

În jurul datei de 6 noiembrie, se face simțită influența careului distonant al lui Mercur din Balanță cu Saturn din Capricorn, semn că, într-o anumită măsură, se reiau tendințele din prima parte a lunii. Așadar, sesizăm din nou o problemă la nivel de comunicare, cu toate că nu mai ezităm la fel de mult ca în ultima perioadă. Pare că rămânem fără glas atunci când trebuie să ne spunem punctul de vedere sau primim indicii că dacă ne verbalizăm gândurile, ne vom atrage unele antipatii.

Venus (Balanță) opoziție Marte Rx (Berbec): certuri aprinse

În preajma zilei de 9 noiembrie, se formează o opoziție între Venus din Balanță și Marte retrograd din Berbec, ceea ce anunță un climat la fel de încărcat în plan social și sentimental. Ceea ce se întâmplă propriu-zis în aceste domenii de viață este în deplin contrast cu ceea ce ne dorim să aibă loc. Tocmai din acest motiv, este recomandat ca la finalul acestei decade din lună, să nu ne programăm negocieri sau alte întrevederi de afaceri cu rol decisiv pe termen lung.

Mercur intră în Scorpion: sinceritate frapantă

Din 11 noiembrie începând, Mercur tranzitează semnul Scorpionului, faptul pentru care stilul nostru de comunicare suferă unele schimbări destul de importante. Chiar dacă nu suntem adepții ironiei și ai sarcasmului, s-ar putea să ne surprindem mai des dând replici care pot fi considerate de unii a fi tăioase. Tactul și diplomația nu ne mai vin atât de ușor și suntem tentați mai des decât de obicei să spunem lucruri pe care ar fi mai bine să le ținem pentru noi și persoanele apropiate.

Jupiter conjunct Pluto (Capricorn): catalizator de schimbări

În cursul zilei de 12 noiembrie, se perfectează conjuncția lui Jupiter și Pluto în Capricorn, aspect astral cu un potențial energetic extrem de mare. La modul general, se poate spune că el invită la schimbare, la o rupere de trecut și ceea ce nu mai funcționează, cu scopul de a da naștere la ceva nou. Ținând însă cont de provocările pe care le aduce cu sine, este însă clar faptul că schimbările pe care le propune această configurație astrală se vor realiza în timp, nu fără niște decizii greu de luat.

Horoscop noiembrie. Zodiile care îşi schimbă norocul în această lună

Marte se întoarce la tranzitul direct în Berbec: flux de energie controlat

Începând cu data de 14 noiembrie, Marte revine la mersul direct prin semnul Berbecului, ceea ce denotă faptul că, în perioada următoare, vom fi mai ordonați în acțiuni, spre deosebire de ultimele săptămâni, în care am avut tendința să ne disipăm energiile în toate părțile, fără a realiza lucruri notabile. În felul acesta, ne va fi mai ușor să ne organizăm coerent agenda, să ne investim timpul și energia în proiecte care vor avea un rezultat palpabil și care generează beneficii pe termen lung.

Venus (Balanță) careu Pluto și Jupiter (Capricorn): relații la un moment de cumpănă

În cursul sau în jurul zilelor de 15 și 16, Venus din Balanță aderă la careuri tensionate cu Pluto și Jupiter din semnul Capricornului. Aceste două aspecte denotă faptul că, în această perioadă, ne vom confrunta cu probleme relaționale. De fapt, ele există de mai multă vreme, dar este nevoie să facem ceva concret de data aceasta în raport cu ele. În caz contrar, ele pot săpa și mai adânc la fundația relației noastre cu ei, ceea ce poate conduce la tot felul de dificultăți în luarea de decizii comune.

Mercur (Scorpion) opoziție Uranus Rx (Taur): declarații care șochează

În cursul sau în preajma lui 17, se simte efectul opoziției între Mercur din Scorpion și Uranus retrograd din Taur, ceea ce poate conduce la tensiuni în comunicare, la certuri care pornesc din tot felul de motive, care probabil că nu ar fi constituit o pricină de conflict în alte momente. Într-un context ca acesta, este foarte important să ne organizăm discursul, să nu ne permitem derapaje care ne pot costa scump. În caz contrar, s-ar putea să spunem lucruri pe care ajungem să le regretăm.

Venus (Balanță) careu Saturn (Capricorn): relații la vreme de impas

În cursul sau în jurul lui 19, Venus din Balanță aderă la încă un careu tensionat, de data aceasta cu Saturn din Capricorn. La fel ca în urmă cu două zile, se conturează o atmosferă încărcată în plan relațional, în raport cu persoana iubită și/sau cu cei cu care derulezi activități profesionale. Nu va fi ușor să manifești înțelegere și empatie față de ei, din simplul motiv că nu ai parte de o atitudine reciprocă din partea lor. Așadar, este important să analizezi cât de importante sunt aceste relații pentru tine.

Venus intră în Scorpion: relații care trec pe sub furcile caudine

Din 21 încolo, Venus tranzitează semnul Scorpionului, motiv pentru care se schimbă într-o anumită măsură modul în care ne raportăm la cei din jurul nostru. Pe de-o parte, asta înseamnă că, în locul tactului și diplomației, mizăm mai mult pe sinceritate, indiferent dacă uneori poate avea efecte adverse, îndepărtând de noi anumite persoane pe care le credeam importante. În fond, știm și noi că altfel nu putem face ca relațiile din viețile noastre să continue pe o direcție pozitivă.

Mercur (Scorpion) trigon Neptun Rx (Pești): sensibilitate la cote înalte

În cursul sau în preajma lui 24, Mercur din Scorpion aderă la un aspect armonios de trigon cu Neptun retrograd din Pești, ceea ce ne potențează intuiția și empatia. Înțelegem mai ușor nevoile și motivațiile celor din jur și le putem fi alături în momentele de cumpănă. Pe de altă parte, s-ar putea să fim mai sensibili decât de obicei, să se impresioneze lucruri pe care altfel le-am fi trecut cu vederea. Din acest motiv, este important să ne analizăm reacțiile, să vedem dacă nu depășesc anumite proporții.

Venus (Scorpion) opoziție Uranus Rx (Taur): relații care o iau o întorsătură neașteptată

În cursul sau în jurul lui 27, Venus din Scorpion aderă la o opoziție cu Uranus retrograd din Taur, motiv pentru care problemele de relaționare ar putea reveni în peisaj. Unele relații de altfel importante evoluează astfel într-o direcție greu de anticipat, iar acest lucru nu poate fi gestionat decât dacă ai mare grijă cum te exprimi în fiecare context social cu care te întâlnești. Naturalețea nu rezidă în franchețe nefiltrată, ci într-o comunicare profund personală care ține totuși cont de tact și diplomație.

După cum se poate vedea din paragrafele de mai sus, cele mai numeroase aspecte astrale din această lună sunt cele dinamizante, care creează diverse situații pe care trebuie să le gestionăm cu precauție și înțelepciune. E drept că Mercur și Venus se întorc la tranzitele directe tot în luna noiembrie, dar pe de altă parte, formează configurații astrale tensionate care ne vor pune intens la treabă.

Mișcarea planetelor și evenimente astrologice

  • Soarele tranzitează Scorpionul până pe 21 noiembrie ora 22:40, când poposește în Săgetător;
  • Lună Nouă în Scorpion pe 15 noiembrie ora 6:07; Lună Plină în Gemeni pe 30 noiembrie ora 11:30;
  • Mercur se mișcă retrograd prin Balanță până pe 3 noiembrie ora 19:49, când începe să tranziteze din nou în sens direct acest semn până pe 10 noiembrie ora 23:55, moment în care revine în Scorpion;
  • Venus continuă să se miște prin Balanță până pe 21 noiembrie ora 15:21, când intră în Scorpion;
  • Marte retrogradează prin Berbec până pe 14 noiembrie ora 2:36, moment în care își reia tranzitul în sens direct;
  • Jupiter continuă să se miște prin Capricorn;
  • Saturn tranzitează în continuare Capricornul;
  • Uranus continuă să se miște în sens aparent invers prin Taur;
  • Neptun retrogradează prin Pești până pe 29 noiembrie ora 2:36, când revine la tranzitul în sens direct;
  • Pluto se mișcă în sens direct prin Capricorn.
  • Sursa: https://www.astrodex.ro/