Horoscop septembrie 2020. Soarele tranzitează Fecioara, Neptun retrogradează în Peşti, ce zodii au parte de noroc, ce zodii au ghinion

Horoscop septembrie 2020. Planetele se aliniază perfect pentru unele zodii, dar nu toate încep toamna cu dreptul. Vă prezentăm caracteristicile generale ale lunii septembrie.

RomaniaTV.net
29 aug. 2020, 11:02
Horoscop septembrie 2020. Soarele tranzitează Fecioara, Neptun retrogradează în Peşti, ce zodii au parte de noroc, ce zodii au ghinion

Horoscop lunar general – septembrie 2020

Prima lună a toamnei lui 2020 este încărcată de aspecte astrale și cele mai multe din ele sunt, fără doar și poate, dinamizante. Pentru nativii(ele) care încearcă să întoarcă norocul în favoarea lor în a doua parte a acestui an, vor exista multe oportunități în acest sens, dar vor exista și persoane pentru care aceste configurații astrale pot fi de-a dreptul copleșitoare. Dar haideți să urmărim pe larg ce ne rezervă ele de fapt, potrivit www.astrodex.ro:

Mercur (Fecioară) trigon Pluto Rx (Capricorn): cuvinte mișcătoare

În prima zi din septembrie, Mercur din semnul Fecioarei aderă la un aspect armonios de trigon cu Pluto retrograd din Capricorn. Pe fondul acestei configurații astrale, zodiile de Pământ (Taur, Fecioară, Capricorn) se vor bucura de o productivitate mai mare și de o capacitate accentuate de a face față stresului și oboselii de la locul de muncă. Este posibil, de asemenea, să apară vești sau alte tipuri de informații care schimbă anumite lucruri în unele sectoare importante de viață.

Zodiile cu noroc în luna Septembrie! Se vor umple buzunarele nativilor din această zodie

Venus (Rac) opoziție Saturn Rx (Capricorn): relații supuse limitărilor

În ziua următoare, se perfectează opoziția lui Venus din Rac cu Saturn retrograd din Capricorn, motiv pentru care zodiile Cardinale (Berbec, Rac, Balanță și Capricorn) s-ar putea confrunta cu provocări în plan social, în familie sau în raport cu partenerul de viață. Pentru a se asigura că nu se ajunge la conflicte, trebuie să se afișeze mai multă grijă în raport cu sentimentele celor din jur. În felul acesta, nu se va simți nimeni rănit de gesturi sau de vorba care ar putea cădea rău.

Mercur (Fecioară) trigon Saturn Rx (Capricorn): eforturi care nu țin cont de obstacole

În cursul sau în jurul zilei de 3, se face simțită influența unui alt aspect armonios de trigon format de Mercur din Fecioară, de data aceasta cu Saturn retrograd din Capricorn. Din nou, semnele de Pământ sunt cele care se descurcă cu ceea ce au la îndemână, cu sprijinul și informațiile care le sunt puse la dispoziție. În cazul altor zodii, nu este nevoie de prea multe vorbe pentru a se face înțelese. Această configurație astrală permite ca celelalte semne să își folosească intuiția în felul în care comunică.

Venus (Rac) careu Marte (Berbec): relații puse la încercare

În ziua care urmează, Venus din semnul Racului îi lansează un aspect tensionat de careu lui Marte din Berbec. Asta face ca zodiile Cardinale să intre din nou în colimatorul astrelor cu unele probleme relaționale. Dacă nu s-au luat măsuri zilele trecute, acum este absolut necesar ca aceste semne (și orice alte zodii care se confruntă cu astfel de provocări), să găsească modalități de a se raporta calm la partenerul de viață și la cei din jur. În caz contrar, pot apărea rupturi serioase.

Mercur intră în Balanță: cuvinte atent cântărite

Din 5 septembrie încolo, Mercur tranzitează semnul Balanței, părăsindu-și astfel Fecioara, adică domiciliul nocturn. Trecerea planetei comunicării prin această zodie ne face să ne alegem cu mai multă grijă cuvintele, dar s-ar putea să ratăm oportunități bune de a ne exprima dacă petrecem prea mult timp încercând să ne rafinăm discursul. Așadar, este important să găsim un echilibru, să nu ne cream deservicii în încarcarea de a atinge perfecțiunea. Altfel, vom avea de pierdut.

Venus ajunge în Leu: romanț de curte

Începând cu data de 6, Venus se mișcă prin zodia Leului, ceea ce denotă faptul că vom afișa mai multă afectivitate în raport cu cei care contează pentru noi. Dacă în timpul tranzitului ei prin Rac ne bazam mai mult pe ceea ce imțim în interacțiunile cu ceilalți, de data aceasta apelăm mai mult la dovezi de loialitate, devotement și afecțiune. Zodiile de Foc (Berbec, Leu, Săgetător) resimt cel mai intens trecerea lui Venus prin acest semn, care le face foarte mult bine în plan amoros.

Marte retrogradează prin Berbec: atitudini agresive

Din 10 septembrie, Marte retrogradează prin domiciliul său diurn, zodia Berbecului. Din această cauză, suntem mai predispuși la manifestări pasiv-agresive, la gesturi și vorbe care ies din tiparul comportamentului nostru obișnuit. Zodiile care pot manifesta acest tip de atitudine sunt cele Cardinale (Berbec, Rac, Balanță, Capricorn), dar nu este exclus ca și alte semne să afișeze reacții care le șochează până și pe ele. Din acest motiv, este important să fim mai atenți cum ne purtăm cu ceilalți.

Venus (Leu) careu Uranus Rx (Taur): surprize (ne)plăcute în relații

În cursul sau în jurul datei de 15, se face remarcat aspectul tensionat de careu al lui Venus din Leu cu Uranus retrograd din Taur. Din pricina acestuia, s-ar putea ca relațiile zodiilor Fixe (Taur, Leu, Scorpion, Vărsător) să experimenteze unele transformări bruște sau să își schimbe direcția de evoluție. S-ar putea să nu le facă bine însă lipsa de stabilitate și faptul că le lipsește echilibrul. Puțină spontaneitate nu strică, dar există riscul să se meargă prea departe, fără posibilitatea de a se reveni la ce a fost.

Mercur (Balanță) careu Jupiter, Pluto Rx și Saturn Rx (Capricorn): probleme diverse de comunicare

În cursul sau în preajma zilelor de 17, 21 și 23, Mercur din Balanță face, pe rând, careuri tensionate cu Jupiter, Pluto retrograd și Saturn retrograd din Capricorn, ceea ce denotă că zodiile Cardinale pot avea parte din nou de probleme de comunicare cu ceilalți. Ba chiar s-ar putea ca cele deja existente să devină mai serioase pe fundalul acestor configurații astrale. Din acest motiv, se recomandă mai multă atenție când își aleg cuvintele, când își construiesc un discurs.

Mercur (Balanță) careu Marte Rx (Berbec): vorbe care rănesc

În cursul sau jurul datei de 24, același Mercur din Balanță aderă la un careu cu Marte retrograd din Berbec. Pentru zodiile Cardinale, se menține același climat tensionat, prin care pot ajunge să se distanțeze de persoane importante din viața lor. Astrele oferă acestor semne indicii constante că trebuie să își evalueze serios atitudinea față de ceilalți și că pot avea mult de pierdut pe viitor dacă nu lucrează mai mult la comportamentul lor. Lucrurile nu evoluează în direcția cea bună.

Mercur trece în Scorpion: introspecție și intuiție

În data de 27 septembrie, Mercur intră în semnul Scorpionului, ceea ce înseamnă că am putea fi mai introspectivi în perioada următoare. De asemenea, avem tendința să vorbim mai puțin și să ne bazăm mai mult de semnale, care pot fi însă interpretate greșit de cei de lângă noi. Din acest motiv, ni se recomandă să ne facem clare intențiile, dorințele și nevoile, mai ales dacă ne dorim ca unele relații să evolueze într-o anumită direcție. În caz contrar, se pot produce neînțelegeri.

Venus (Leu) trigon Marte Rx (Berbec): surprize plăcute în relații

În cursul sau în jurul zilei de 28, Venus din Leu formează un aspect armonios de trigon cu Marte retrograd din Berbec, ceea ce înseamnă că zodiile de Foc (Berbec, Leu, Săgetător) se bucură de schimbări în plan relațional. Relațiile devenite monotone se revitalizează sub influența acestei configurații, iar nativii(ele) care nu sunt implicați(te) într-o relație ar putea cunoaște pe cineva interesant. Există însă riscul ca aceste noi legături sau schimbări să nu fie de durată.

Marte Rx (Berbec) careu Saturn (Capricorn): decizii neînțelepte

În ziua următoare, Marte retrograd din Berbec îi lansează un aspect tensionat de careu lui Saturn din Capricorn, ceea ce repune zodiile Cardinale pe hartă și nu într-un sens bun. Dau dovadă din nou de un comportament nechibzuit, de decizii spontane neinspirate care riscă să le conducă la unele lipsuri sau obstacole. Orice alegere ar face în această perioadă, este important să se ia în calcul consecințele pentru a minimiza riscul ca situațiile să evolueze într-o direcție nedorită.

După cum se poate deduce din paragrafele de mai sus, luna septembrie nu este una care ne oferă o tranziție lejeră către ultima parte a lui 2020. Ba chiar s-ar putea să reactualizeze o serie de lecții pe care nu ni le-am asumat sau sarcini pe care nu le-am dus la capăt în lunile anterioare. Așadar, este esențial se ne înarmăm cu putere de muncă și rezistență psihică la începutul acestei toamne.

Mișcarea planetelor și evenimente astrologice

  • Soarele tranzitează Fecioara până pe 22 septembrie ora 16:31, când poposește în Balanță;
  • Lună Plină în Pești pe 2 septembrie ora 8:22; Lună Nouă în Fecioară pe 17 septembrie ora 14:00;
  • Mercur se mișcă prin Fecioară până pe 5 septembrie ora 22:46, când intră în Balanță, semn pe care îl tranzitează până pe 27 septembrie ora 10:41, moment în care ajunge în Scorpion;
  • Venus continuă să se miște prin Rac până pe 6 septembrie ora 10:21, când poposește în Leu;
  • Marte tranzitează Berbecul până pe 10 septembrie ora 1:22, moment în care începe să retrogradeze;
  • Jupiter continuă să se miște în sens invers prin Capricorn până pe 13 septembrie ora 3:41, când revine la traiectoria directă;
  • Saturn retrogradează prin Capricorn până pe 28 septembrie ora 8:11, moment în care revine și el la mersul firesc;
  • Uranus continuă să se miște în sens aparent invers prin Taur;
  • Neptun retrogradează prin Pești;
  • Pluto retrogradează prin Capricorn pe toată durata lunii.