Horoscop special Mercur retrograd de iarnă 2023. IMPACT puternic pentru aceste PATRU ZODII până anul viitor!

În decembrie 2023, ultimul Mercur retrograd al anului va sta în Capricorn, intensificând haosul pe care îl trăiești deja în perioada sărbătorilor.

19 dec. 2023, 09:18
Horoscop special Mercur retrograd de iarnă 2023. IMPACT puternic pentru aceste PATRU ZODII până anul viitor!

Mercur retrograd 2023. Chiar dacă Mercur este cunoscut ca planeta logicii, comunicării și cunoașterii, are și o latură întunecată pe care puțini oameni sunt dispuși să o înfrunte.

Aceia dintre voi care încă sunteți la gardul astrologiei sunt pe cale să apară, mai ales dacă se întâmplă să vă nașteți sub unul dintre semnele cele mai afectate de Mercur retrograd în ultimele săptămâni din 2023. Planeta parșivă s-a întors și de data asta e mai rău decât înainte.

Din 13 decembrie 2023, ultimul Mercur retrograd al anului va sta în Capricorn, intensificând haosul pe care îl trăiești deja în perioada sărbătorilor. Odată început, vei observa o creștere a situațiilor incomode, o scădere a memoriei și o ineficiență generală în toate domeniile vieții tale. Deoarece Mercur retrograd tinde să te ducă un pic în trecut și să aducă înapoi problemele despre care credeai că vor dispărea, s-ar putea chiar să simți că nu poți merge mai departe. Munca va fi afectată în special de această retrogradă pentru Capricorni, deoarece semnul este asociat cu disciplina, cariera, karma și ierarhia socială. De asemenea, ar putea provoca tensiuni cu părinții tăi, șeful sau oricine altcineva la care apreciezi ca lider. Mergi cu fluxul și folosește acest retrograd ca o oportunitate de a-ți reevalua prioritățile profesionale și modul în care îți exprimi dorințele, nevoile și ideile, dacă te reduce la un nivel.

Dar asta nu este tot: pe 23 decembrie, Mercur își va finaliza călătoria retrogradă în Săgetător. Acum este momentul în care acest retrograd va deveni extrem de enervant, deoarece Săgetătorul este unul dintre zodiile cele mai puțin preferate ale lui Mercur. Săgetătorul se simte mai confortabil cu mișcări largi și indisciplinate decât Mercur, care este mai preocupat de acuratețe și detalii. Săgetătorul este mult mai înclinat să fie impulsiv atunci când Mercur preferă să facă strategii. Va fi mai dificil să vezi lucrurile așa cum sunt cu adevărat, deoarece Mercur va fi, de asemenea, opusă neptunului neclar și evaziv pentru o lungă perioadă de timp. Fă tot posibilul pentru a-ți controla anxietatea, mai ales dacă este înrădăcinată în credința că ceea ce este mai rău este pe cale să se întâmple.

Zodiile pentru care 2024 va fi ca un vis urât. Acești nativi cu greu vor scăpa de probleme

Chiar la timp pentru noul an, Mercur intra direct în Săgetător, încheindu-și mișcarea retrogradă pe 1-2 ianuarie 2024. Acest retrograd este probabil să fie deosebit pentru cei din următoarele semne zodiacale.

Gemeni (21 mai – 20 iunie)
Mercur este planeta ta conducătoare, așa că această retrogradă te va afecta întotdeauna când apare de 3 sau 4 ori pe an. Pe măsură ce începe în cea de-a opta casă a intimității și a investițiilor, va fi întunecat și plin de capricii. Din acest retrograd pot apărea sensibilități profunde, în special în ceea ce privesc treburile neterminate din trecutul tău. Va fi un moment bun pentru a plăti datorii emoționale și financiare.

Mercur se întoarce la a șaptea casă a parteneriatelor pe 23 decembrie, intensificându-ți experiența. Dacă greșelile de comunicare sunt răspândite, relațiile tale pot fi și mai confuze. Poti întâlni un fost partener în acest timp, permițându-ți să te reconectezi sau să găsesti pace.

Fecioară (23 august – 22 septembrie)
Mercur retrograd afectează întotdeauna puternic Fecioara. Din moment ce Mercur te conduce, tot ceea ce i se întâmplă lui Mercur ți se întâmplă și ție. Mercur va retrograda în cea de-a cincea casă a iubirii, romantismului și autoexprimarii de data aceasta, forțându-te să îți redescoperi pasiunile. Te poți reconecta cu o fostă flacără pentru a-ți aminti dorințele tale și cum s-au schimbat acestea.

Zodiile care câștigă bani mulți în decembrie. Moșteniri, măriri de salariu și prime uriașe de Sărbători

După ce Mercur retrogradează în Săgetător pe 23 decembrie, intensitatea va crește. Perturbațiile lui Mercur în a patra casă de casă și familie pot aduce amintiri dificile din copilărie. Ar putea provoca, de asemenea, conflicte familiale și suferință acasă. Acest retrograd te va ajuta să te împaci cu familia și să cureti, să te organizezi și să îți umpli spațiul sacru pe măsură ce se termină anul.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.