HOROSCOP URANIA: Venus va intra în Vărsător, Mercur va începe să opereze în Capricorn

HOROSCOP URANIA: Planeta Venus va intra în zodia Vărsătorului, pe 7 decembrie.  În perioada pe care o analizăm (3 – 9 decembrie a.c.), va începe să se simtă și schimbarea produsă de intrarea planetei Mercur în Capricorn care s-a petrecut la sfârșitul zilei de 2 decembrie,  motiv pentru care vom analiza semnificația acestei poziții în acest set de previziuni. Mercur va avea o ședere lungă în acest semn zodiacal, pentru că va intra în mișcare aparent retrogradă în ziua de 20 decembrie 2016, în care va rămâne până pe 8 ianuarie 2017, când își va relua mersul Direct, de la Săgetător, reeditând poziția acestei săptămâni (între 0° - 8° Capricorn) în perioada 13 – 22 ianuarie 2017, părăsind definitiv zodia Capricornului pe 7 februarie 2017.

02 dec. 2016, 04:43
HOROSCOP URANIA: Venus va intra în Vărsător, Mercur va începe să opereze în Capricorn

Berbec
Pe 3 decembrie (până la ora 21:44′), toate ipostazele publice care îl privesc de un nativ vor fi resimțite ca o presiune sau ca o constrângere cu atât mai mult cu cât, chiar de la începutul acestei zile, Mercur în Capricorn va spori sobrietatea, responsabilitatea cu privire la decizii și la angajamente precum și rigoarea sau dorința de a nu lăsa nimic la voia întâmplării. Din seara zilei de 3 decembrie până pe 6 decembrie dimineața, sunt posibile frecvente întâlniri cu prietenii. Schimbul de idei le poate fi util Berbecilor care, la rândul lor, vor dori să fie la curent cu ultimele noutăți. (Noutăți, nu mondenități!). Alteori, surpriza poate veni de la o persoană din cercul lor de apropiați care acționează sau face declarații uimitoare. Nota generală este de surpriză sau chiar șoc față de afirmațiile ori deciziile unui cunoscut. Din 6 decembrie (după ora 06:31′) până pe 8 decembrie la prânz, nativii se pot consacra preocupărilor care țin de conștiința sau sufletul lor. Deseori, îi va fura aleanul și, astfel, pragmaticii de ieri, vor deveni visătorii de mâine. Pe 7 decembrie, ei pot primi un ajutor esențial, un sfat sau o susținere eficientă și onestă de la o persoana care dorește și poate să facă bine sau să restabilească dreptatea , în principal prin funcția și autoritatea pe care o deține. Din 8 decembrie (după ora 12:16′) și 9 decembrie, se poate debloca o situație la nivelul contractelor sau al înțelegerilor verbale. În răstimpul 9/10 decembrie, Berbecii vor trece printr-o criză de conștiință care va fi mai superficială și mai scurtă sau mai profundă și de mai lungă durată, în funcție de vârstă și de evoluția personală în viață și în societate. Ea va pune problema adaptării la condițiile unui moment dificil prin care trec, luând în calcul avantajul sau justificarea unui compromis și va pune în evidență o stare de lucruri ce se degradează iremediabil. Pentru altă categorie de nativi, străinătatea poate fi cea care să explice elementul de constrângere de care vorbeam.

Taur

Pe 3 decembrie (până la ora 21:44′), nativii vor tinde spre logică și rațiune, răbdare și metodă, atenție și putere de concentrare în desfășurarea unor activități profesionale sau în procesele de învățare. Din seara zilei de 3 decembrie până pe 6 decembrie dimineața, se va observa o dinamică specială pe casa a X-a, a rolului social. Unii pot primi învestituri și onoruri, sau numiri într-o funcție, fapt ce va surprindă pe toată lumea, mai ales dacă persoana în cauză este tânără, are o experiență redusă ori nu corespunde, conform criteriilor în vigoare, acelei responsabilități. Celor tineri acest peisaj astral le va fo cu deosebire favorabil după 7 decembrie, prin intervenția Micului Benefic care le va deschide calea spre ascensiunea profesională dorită, spre notorietate, succes, aplauze. Dar și Berbecii, la rândul lor, trebuie să fie la înălțimea momentului dând dovadă de curaj, spirit tânăr, inițiativă și pregătire profesională corespunzătoare. Altfel, această etapă va fi catalogată drept un succes întâmplător, nemeritat. Din 6 decembrie (după ora 06:31′) până pe 8 decembrie la prânz, sfaturi de taină cu prietenii și apropiații sau cu persoane care le fac bine prin căldura sufletească și încrederea pe care le-o insuflă. Din 8 decembrie (după ora 12:16′) și 9 decembrie, răstimp mai greu de suportat în planul sănătății (migrene, griji care le fură somnul, enervări și stări de spirit pe care trebuie să și le reprime). Dintre multele cauze posibile, cel mai frecvente motive de îngrijorare vor fi legate de bani, plăți, salarizare, stabilitatea locului de muncă. Atenție sporită în perioada 9/10 decembrie cu privire derapajul unui conflict personal sau al unei dispute colective (asociați, colegi de contract) în care Berbecii se pot implica și care poate degenera spre un proces cu acuzații și complicații majore sau cu despărțirea de un colectiv în condiții furtunoase. Pe același fundal dezagreabil, pot evolua și relațiile deja viciate între soți care acum vor cunoștea un apogeu prin tonul și conținutul unor afirmații și acuzații sau prin pretențiile și amenințările care vor fi lansate.

Gemeni

Pe 3 decembrie (până la ora 21:44′), preocupare constantă pentru bani, cheltuieli, de cele mai multe ori pe fondul unor venituri mai mici decât cele obișnuite sau al unor cheltuieli mai mari decât cele curente. Din seara zilei de 3 decembrie până pe 6 decembrie dimineața, perioadă interesantă, trăită intens, provocatoare prin deschiderile și perspectivele de viață afectivă pe care le conturează sau le susține. Vor fi avantajați de Trigonul Jupiter/Marte, pe semne de Aer, cei care desfășoară activități de creație, de compoziție sau de interpretare. Ideea de bază este cea a maximei originalități, poate chiar a unei dezinhibări care să le permită să facă un salt în viziunea și metodele de exprimare artistică. Nu doar imaginația și inspirația vor fi la cote mari ci și forța interioară de expresie, capacitatea de a munci, de a face efort fizic sau intelectual (repetiții, filmări, spectacole, reprezentații, concerte, concursuri, festivaluri) la care se poate adăuga și stresul competiției de la care așteaptă o recompensă sau un succes. Pentru unii, o deplasare neașteptată în străinătate poate fi condiția materializării acestor „lovituri de maestru”. Din 6 decembrie (după ora 06:31′) până pe 8 decembrie la prânz, premize difuze ale exprimării unor intenții și idealuri sau de punere într-o lumină favorabilă a personalității lor. Din 8 decembrie (după ora 12:16′) și 9 decembrie, numeroase întâlniri cu prieteni. Nu toate vor fi însă agreabile; de multe ori, discuțiile pot degenera în certuri și dispute. Pe parcursul acestor întâlniri, nativii pot observa tendințele și interesele personale care îi motivează pe unii dintre cunoscuții lor care contravin principiilor lor de viață. Ultimele zile două zile ale perioadei analizate se pot asocia cu probleme de stabilitate și de echilibru în cuplu, pe fondul unor tensiuni mai vechi care se reactualizează. Totuși, acolo unde harta nașterii unui Geamăn va rezona armonios cu tranzitele perioadei 8 – 10 decembrie, perechile neoficializate se vor putea stabiliza afectiv iar cuplurile „cu acte în regulă”, pot reveni la normalitate.

Rac

Pe 3 decembrie (până la ora 21:44′), Racii vor fi rezervați și atenți la ceea ce fac partenerii lor de viață sau de afaceri. Ceva ce îi neliniștește îi face acum, pe acest tranzit astral, care le alimentează bănuielile, să se documenteze, să verifice, să facă analize și comparații pentru a sesiza detaliul care le-a scăpat și care, o dată identificat, să pună într-o altă lumină vechile parteneriate și colaborări. Perioadă limitativă sau restrictivă cu privire la declarații și depoziții în fața unor instituții abilitate să cerceteze sau să judece. Din seara zilei de 3 decembrie până pe 6 decembrie dimineața, fluctuații bănești; pentru unele persoane poate fi vorba de schimbări bruște ale veniturilor sau lichidităților. Aspectul poate căpăta reflexe favorabile după 7 decembrie, când, în sectorul banilor și avantajelor materiale rezultate din relația cu alte persoane, se va instala Micul Benefic, ce nu va întârzia să-și arate forța și valoarea. Din 6 decembrie (după ora 06:31′) până pe 8 decembrie la prânz, majoritatea celor născuți în zodia Racului vor face efortul de a se detașa de supărările care au pus stăpânire pe ei. Cu toții vor dori să uite de necazuri, pentru câteva zile. Și, în speranța unei alinări, ei vor căuta vecinătatea artei, a culturii, a religiei, a învățăturii și a progresului prin luminare, purificare și calmare a spiritului. Din 8 decembrie (după ora 12:16′) și 9 decembrie, intensă dinamică socială. Viața publică, responsabilitățile și notorietatea vor fi factori importanți în viața multor persoane ce aparțin acestei zodii. Aceste premize au o legătură directă (mai precis se condiționează reciproc) cu aspectele de muncă. Atenție, că, în ciuda unor direcții generale favorabile în plan material, pe 9/10 decembrie, va funcționa un aspect extrem de prost. Astfel, nativii ar putea constata pagube provocate de copiii ori de persoanele dragi lor, pentru care ar putea fi nevoiți să plătească despăgubirile.

Leu

Pe 3 decembrie (până la ora 21:44′), zi în care nativii nu vor avea tragere de inimă pentru nici un tip de activitate practică. Nu doresc să fie harnici, nu au chef să demonstreze la locul de muncă, cât de buni și eficienți sunt ei. Starea lor de spirit va una morocănoasă și destul de ostilă schimbărilor (de program, de plan de lucru, de volum de muncă, de asumarea a unor noi responsabilități, de introducere ori de testare a unor utilaje noi, etc.). Din seara zilei de 3 decembrie până pe 6 decembrie dimineața, soțul sau soția le pot face surprize, mai mult sau mai puțin plăcute dar le pot face și „figuri”, adică, să-i pună în fața unui fapt împlinit, a unei decizii care să-i lasă fără cuvinte. Evenimente care ies din tiparul situațiilor obișnuite se pot petrece în viața acestor nativi dacă sunt implicați în procese, anchete, conflicte. Din 6 decembrie (după ora 06:31′) până pe 8 decembrie la prânz, confuzie cu privire la o decizie în plan material, financiar. Lipsește atât informația necesară cât și voința de a se implica, de a face efort pentru găsirea unei soluții. Din 7 decembrie, planeta Venus își va începe tranzitul prin casa a VII-a a relațiilor parteneriale ceea ce poate constitui o premisă astrală pentru un parteneriat (căsătorie, semnarea unui contact, integrarea într-un grup/colectiv de lucru etc.). Din 8 decembrie (după ora 12:16′) și 9 decembrie, nota generală a perioadei ar putea fi dată de lupta interioară care s-ar da în mintea lor cu privire la un plasament socio-profesional mai bun sau de a găsi modalitățile prin care acesta să fie dus la bun sfârșit prin eliminarea piedicilor care persistă. Una dintre ele este comunicarea defectuoasă, blocată sau drastic restricționată din varii motive. O altă ipostază ar putea veni de la piedicile și condițiile legate de locul de muncă. Nu luați decizii hazardate pe 9/10 decembrie cu privire la rude și/sau soț. 

Fecioara

Pe 3 decembrie (până la ora 21:44′), universul afectiv nu va fi spectaculos. Multe Fecioare vor fi retrase, tăcute, concentrate pe problemele curente, nemulțumite de o stare de lucruri căreia nu-i pot da de cap. Îngândurarea lor poate fi cauzată și de felul în care se poartă copiii, de relațiile cu partenerul de suflet, de singurătatea cu care se luptă etc. Din seara zilei de 3 decembrie până pe 6 decembrie dimineața, se poate vorbi de un soi de trezire, de învigorare sau de „scânteie” care aprinde în mintea lor motivația de a acționa, de a lua decizii, de a riposta la provocări ori la lipsa de bani care va fi cel mai important motiv de stres. Din 6 decembrie (după ora 06:31′) până pe 8 decembrie la prânz, regimul relațiilor parteneriale este nesigur, presărat de îndoieli și răzgândiri și de o parte și de alta. Între soți, mai ales între cei aflați în conflict, sentimentele sunt amestecate, reacțiile imprecise făcând, astfel, inutil, orice demers al unui nativ de a pune piciorul în prag. Pe 7 decembrie, planeta Venus va începe să străbată casa a VI-a, legată de sănătate și munca de fiecare zi. Micul Benefic ar trebui să-i apere de suferință fizică sau de agravarea unei boli. Datorită ei, cei care, la ora actuală, nu au un loc de muncă, pot găsi, pe neașteptate, până pe 3 ianuarie 2017, un plasament conform pregătirii lor profesionale. Din 8 decembrie (după ora 12:16′) și 9 decembrie, încercarea de a rezolva statutul unor bunuri comune (ieșirea din indiviziune, partaj, stabilirea unei sulte, transcrierea unei moșteniri, etc.) se poate realiza, cu greu, dar, totuși, se poate ajunge la liman, cu mare cheltuială nervoasă, cu certuri, cu amenințări sau chiar cu „mici mostre” despre ceea ce s-ar putea întâmpla dacă nativii nu vor ceda și nu vor face jocul unor rude ori persoane interpuse care-i reprezintă. Atenție la manevrele ascunse (înscenare, turnătorie, provocare) ce pot avea loc sau ale căror consecințe pot răbufni, la locul de muncă, pe 9/10 decembrie.

Horoscopul complet, pe libertatea.ro