Horoscopul fiinţelor mitologice: Ce creatura fantastică din vremuri mitice veghează asupra zodiei tale

Afla ce creatura fantastica din vremuri mitice vegheaza asupra zodiei tale.

12 mart. 2015, 14:22

Centaur

Zodii corespondente: Sagetator, Rac

In mitologia greaca, centaurii erau fiinte pretuite atat de oameni cat si de zei. Acestia sunt creaturi care au corpuri de cai si torsuri, maini si capete umane. Centaurii sunt iubitori de pace insa in vremuri de razboi sunt aliati de dorit. Sunt neintrecuti inlupta cu arcul, sabiile sau ghioaga. Oamenii ii apreciaza pentru ca sunt dispusi sa le impartaseasca vastele lor cunostinte de medicina, astronomie si tainele plantelor.

Citeşte şi Horoscopul secret al Atlantidei: Misterul zodiilor unui imperiu pierdut

Acestia se asemana cu Racii si Sagetatorii prin carcaterele pacifiste si iubitoare de liniste. Cu toate acestea, nativii celor doua zodii devin foarte teritoriali si uneori agresivi daca sunt provocati. In acelasi timp, sunt doua semne zodiacale inclinate catre stiinta, filosofie si meditatie.

Sfinx

Zodii corespondente: Scorpion, Leu

In lumea antica, exista doua astfel de creaturi celebre. Cel dintai isi are salasul in Egipt, la poalele piramidelor. El este un androsfinx – are trupul de leu si capul de barbat- care pazeste mormintele faraonilor Keops, Mikerinos si Kefren.Despre ridicarea edificiului in sine se stiu inca foarte putine lucruri insa este limpede ca egiptenii puneau mare pret pe aceste fiinte.

Celalalt sfinx faimos apare in mitologia greaca. In aceasta versiune, are capul unei femei si pazeste intrarea in orasul Teba. Aici il gaseste eroul Oedip care trebuie sa ii raspunda la una dintre cele mai faimoase ghicitori din istorie: Ce fiinta merge dimineata in 4 picioare, la pranz in 2 picioare iar la amurg in 3 picioare? Orice calator care voia sa patrunda in oras trebuie sa raspunda la o astfel de intrebare si daca nu dadea raspunsul corect, era devorat de Sfinx. Atunci cand Oedip da raspunsul adevarat, orgoliul il impinge pe Sfinx sa paraseasca poarta pe care o avea in grija.

Citeşte şi Horoscopul cosmic al divinităţilor hinduse: Influenţa zeilor indieni asupra planetelor

De altfel, Scorpionul si Leu sunt doua zodii care sunt recunoscute pentru mandria lor. De asemenea, uneori pot fi foarte cruzi si nu accepta usor esecul. Sunt oameni cu personalitati foarte puternice insa pot deveni periculosi atunci cand se simt incoltiti.

Continuarea pe Kudika.ro.