Horoscopul lunii decembrie 2020. Cumpene şi bucurii la final de an

Horoscopul ultimei luni din 2020, cunoscută drept luna cadourilor, anunță care sunt cumpenele și bucuriile cu care vom încheia un an cu adevărat plin.

30 nov. 2020, 14:50
Horoscopul lunii decembrie 2020. Cumpene şi bucurii la final de an

Horoscopul lunii decembrie 2020.

Iată că a venit și decembrie, prima lună de iarnă și ultima dintr-un an care ne-a zguduit din temelii fundațiile sistemului de convingere, ale stilului nostru de viață și ne-a arătat cât de sensibili suntem de fapt în fața neprevăzutului. Nici nu este de mirare că decembrie aduce, printre altele, ingresurile a două planete grele importante, Jupiter și Saturn, care marchează și ele schimbarea de paradigmă atât de necesară după un 2020 care a lăsat urme adânci în ființele noastre. Haideți să vedem ce ne rezervă tranzitul lor și celelalte fenomene astrale ale lui decembrie 2020:

Calendar ortodox decembrie 2020. Sărbători religioase în decembrie 2020. Tradiţii şi superstiţii de Sfânta Varvara, Sfântul Nicolae, Ignat, Ajunul Crăciunului, Crăciun şi Anul Nou

Horoscopul lunii decembrie 2020. Mercur intră în Săgetător: viziuni cu fundament șubred

Din 1 decembrie încolo, Mercur tranzitează Săgetătorul, zodia exilul său diurn. Planeta comunicării nu se simte bine în acest semn din cauza faptului că, pe parcursul acestui tranzit, avem tendința de a ne focusa prea mult pe principii și teorii în detrimentul modului în care lucrurile merg în practică. Așadar, se recomandă să privim lucrurile dintr-o altă perspectivă decât a noastră, să ne concentrăm și pe detalii nu doar pe imaginea de ansamblu. Altfel, pierdem din vedere aspecte importante.

Venus (Scorpion) trigon Neptun (Pești): sensibilitate și creativitate

În cursul sau în jurul zilei de 5 decembrie, Venus din Scorpion aderă la un aspect armonios de trigon cu Neptun din Pești, ceea ce ne face mai atenți la sentimentele și la nevoile celor din jur. De asemenea, dăm dovadă de un simț creativ mai pronunțat și de o sensibilitate mai mare decât de obicei. Pe de altă parte, asta ne face mai vulnerabili în fața intențiilor malițioase ale celor din jur, care ar putea să profite de sensibilitatea noastră pentru a obține tot felul de beneficii.

Mercur (Săgetător) careu Neptun (Pești): viziuni iluzorii

În cursul sau în preajma zilei de 13 decembrie, Mercur din Săgetător formează un careu tensionat cu Neptun din Pești, ceea ce înseamnă că sentimentele noastre ne-ar putea face să renunțăm la unele principii sau reguli după care ne ghidăm în viață. Sau poate este vorba de unele afirmații care ne impresionează și care ne fac să spunem și să credem lucruri pe care altfel le-am considera greșite. Este important așadar să gândim rațional ceea ce ni se întâmplă înainte să luăm decizii.

Horoscopul lunii decembrie 2020 Mercur (Săgetător) trigon Marte (Berbec): viziuni care ne entuziasmează

În cursul sau în jurul zilei de 14 decembrie, același Mercur din Săgetător aderă la un trigon armonios cu Marte din Berbec, ceea ce înseamnă că afișăm entuziasm în legătură cu posibilitatea de a începe noi relații în plan social, profesional sau personal. De asemenea, ne animă idei de proiecte și simțim că putem realiza ceea ce ne-am propus. Există însă riscul să ne grăbim, să nu ne calculăm prea atent riscurile. Din acest motiv, se recomandă să ne luăm un timp de gândire.

Venus intră în Săgetător: relații prin care explorăm noi orizonturi

Din 15 decembrie încolo, Venus tranzitează și ea semnul Săgetătorului. După o perioadă de câteva săptămâni în care am iubit intens sau am avut parte de tot felul de frământări în relațiile profesionale pentru a stabili un echilibru, atmosfera se mai detensionează în perioada următoare. Suntem mai interesați acum să explorăm potențialul acestor conexiuni, să vedem cum anume ne potrivim ca viziuni și principii cu cei cu care am pornit de curând o relație sau am dus-o la un alt nivel.

Horoscopul lunii decembrie 2020 Saturn intră în Vărsător: maturizare prin comunitate

După data de 17 decembrie, Saturn revine în Vărsător. Aceasta a mai tranzit acest semn aproximativ trei luni și jumătate, din a doua jumătate a lui martie 2020 până în 1 iulie anul curent, când a revenit în Capricorn. Acum își reia serios tranzitul prin Vărsător, pe care îl va continua până pe 7 martie 2023. Ceea ce ne cere tranzitul său prin această zodie este să facem loc noului și spiritului de echipă în viețile noastre, cu toate că astfel de schimbări cer unele sacrificii sau impun anumite limitări.

Jupiter ajunge în Vărsător: creștere prin comunitate

La două zile diferență, în 19 decembrie, începe tranzitul lui Jupiter prin același semn al Vărsătorului, dar el va dura mai puțin, mai exat până la finele lui decembrie 2021. Energia sa ne îndeamnă la schimbare, la descoperirea de planuri și proiecte pe care le-am putea implementa cu oamenii care ne împărtășesc idealurile și viziunile. Așadar, se întrevede un an 2021 care, în mare, ne invită la înnoire, la explorarea metodelor prin care noi și ceilalți putem să ne îmbunătățim comunitatea.

Jupiter conjunct Saturn (Vărsător): unde-s doi, puterea crește

La alte două zile distanță, are loc întâlnirea lui Jupiter cu Saturn în Vărsător, mai exact conjuncția celor două. Așadar, la foarte puțin timp de la intrarea lor în acest semn, începem să simțim vântul schimbări. Chiar în preajma sărbătorilor, au loc evenimente care ne semnalează că am intrat într-un amplu proces de schimbare. Tot din 21 decembrie începând, Mercur tranzitează Capricornului, ceea ce ne ajută să comunicăm într-un mod organizat și strecturat, care demonstrează seriozitate.

Marte (Berbec) careu Pluto (Capricorn): acțiuni care ne rup de status quo

În cursul sau în preajma zilei de 24 decembrie, se formează aspentul tensionat de careu al lui Marte din Berbec cu Pluto din Capricorn. Așa se face că, înaintea venirii Crăciunului, s-ar putea să ne pomenim cu tensiuni, cu gesturi și acțiuni care trădează unele intenții nu tocmai bune. În cele mai fericite cazuri, s-ar putea să fie vorba doar despre o pregătire haotică a sărbătorilor de iarnă, ceea ce va constitui un prilej de tensiune între noi și cei dragi din familie.

Horoscopul lunii decembrie 2020 Mercur (Capricorn) trigon Uranus Rx (Taur): Crăciun cu suprize

În cursul sau în jurul datei de 25 decembrie, adică de Crăciun, Mercur din Capricorn aderă la un trigon armonios cu Uranus retrograd din Taur, ceea ce ar putea însemna că ziua aceasta ar putea fi una a surprizelor. Unele s-ar putea să ne încânte și să ne aducă zâmbetul pe buze, dar altele s-ar putea să ne devieze puțin de la planurile pe care ni le-am făcut de sărbători. Și dacă au loc decalaje sau alte situații de acest gen, nu va fi vorba de ceva care să strice complet atmosfera.

Venus (Săgetător) careu Neptun (Pești): relații care ne păcălesc

În cursul sau în preajma zilei de 30 decembrie, Venus din Săgetător formează un careu tensionat cu Neptun din Pești, motiv pentru care ajunul de Anul Nou s-ar putea să nu fie tocmai reușit. Poate nu ne vor fi alături toate persoanele cu care ne-am așteptat să petrecem trecerea dintre ani sau poate că trăim evenimente în raport cu aceștia care ne demonstrează că nu sunt exact oamenii care ne-am așteptat să fie. În orice caz, cert este că primim teme de gândire importante pentru 2021.

După cum se vede din paragrfele de mai sus, ultima lună a lui 2020 prefigurează ceea ce poate unii au intuit deja. Începând cu 2021, trebuie să ne asumăm faptul că nu mai putem continua să ne trăim viețile într-o manieră individualistă, care nu mai ține cont de comunitate și de forța pe care o avem atunci când ne unim mințile și facem punte peste diferențele de mentalitate și interesele personale. Unde sunt doi, chiar și la distanță, puterea crește.

Horoscopul lunii decembrie 2020. Mișcarea planetelor și evenimente astrologice

Soarele tranzitează Săgetătorul până pe 21 decembrie ora 12:02, când poposește în Capricorn;
Lună Nouă în Săgeător pe 14 decembrie ora 18:17; Lună Plină în Rac pe 30 decembrie ora 5:28;
Mercur se mișcă prin Scorpion până pe 1 decembrie ora 23:50, când intră în Săgetător, semn pe care îl tranzitează până pe 21 decembrie ora 1:07, moment în care intră în Capricorn;
Venus continuă să se miște prin Scorpion până pe 15 decembrie ora 18:21, când intră în semnul Săgetătorului;
Marte continuă să se miște prin Berbec;
Jupiter continuă să se miște prin Capricorn până pe 19 decembrie ora 15:07, moment în care ajunge în Vărsător;
Saturn tranzitează în continuare Capricornul până pe 17 decembrie ora 7:03, când intri în Vărsător;
Uranus continuă să se miște în sens aparent invers prin Taur;
Neptun se mișcă în continuare prin Pești;
Pluto se mișcă în sens direct prin Capricorn.

Sursa: astrodex.ro/