Horoscopul preislamic: Ce spune despre tine ziua săptămânii în care te-ai născut

Mitologia preislamica are un panteon mai bogat decât cele europene şi figurile centrale se contopesc uneori sau au mai multe reprezentari. Iata care sunt cele 7 divinitati preislamice care vegheau asupra oamenilor, in functie de ziua din saptamana in care acestia s-au nascut.

RomaniaTV.net
07 apr. 2014, 12:52
Horoscopul preislamic: Ce spune despre tine ziua săptămânii în care te-ai născut

Luni

Zeu: Sin, cunoscut uneori si sub numele de Nanna

Ca si in zona europeana, prima zi a saptamanii este patronata de o divinitate a Lunii. El poarta si titulatura de En-zu, care se traduce prin cel intelept, sfatuitorul sau stapanul intelepciunii si pana in 2400 i.e.n. era considerat rege peste zei. Sin joaca un rol foarte important in istoria astronomiei si a astrologiei, ambele bazate atunci in principal pe fazele lunii. Zeul are o barba din lapis lazuli si strabate bolta cereasca pe un taur divin cu aripi.

HOROSCOP APRILIE: Cum stai cu dragostea

Cei nascuti sub protectia sa sunt persoane care stiu sa isi impuna punctul de vedere si au o prezenta care nu poate trece neramarcata. Femeile nascute luni, in mod special, sunt daruite cu inteligenta patrunzatoare si multa prezenta de spirit, scrie Kudika.ro.

Marti

Zeu: Inanna

Zeita Inanna este un simbol al dragostei si al fertilitatii, insa nu si al casatoriei. Ea reprezinta in primul rand dorinta si placerile carnale, aventurile extraconjugale, in general, trasaturile concupiscente ale oamenilor.

In acelasi timp, ea este zeita razboiului si a discordiei. Una dintre marile ei bucurii este sa semene haosul si se spune ca isi pastra frumusetea prin bai in sangele celor cazuti pe campul de lupta. In ciuda aparentei sale crude, Inanna trimitea samanta dusmaniei doar intre cei care o necinsteau si nu ii aduceau ofrande.

Persoanele nascute sub patronajul acestei zeite sunt oameni capriciosi, cu temperamente vulcanice. In dragoste sunt persoane cu adevarat speciale pentru ca stiu cum sa se poarte cu partenerii. In acelasi timp, au nevoie de foarte multa liberatate si nu toleareaza limitele impuse, nici macar de catre persoana iubita.

Citeşte continuarea pe Kudika.ro.