HORROR: Jurnalist american, decapitat ca răzbunare pentru intervenţia SUA în Irak VIDEO

Publicat: Miercuri, 20 August 2014 07:07 // Actualizat: Miercuri, 20 August 2014 09:58 // Sursa: romaniatv.net

Statul Islamic, un grup de jihadişti extremişti, a declarat că l-a decapitat pe jurnalistul american James Foley ca represalii pentru loviturile aeriene americane din Irak, informează AFP. 

Statul Islamic, un grup de jihadişti extremişti, a declarat că l-a decapitat pe jurnalistul american James Foley ca represalii pentru loviturile aeriene americane din Irak. Într-un videoclip postat marţi pe internet, SI arată un bărbat mascat îmbrăcat în negru care pare să taie gâtul jurnalistului. James Foley a fost răpit de bărbaţi înarmaţi în Siria în noiembrie 2012. Familia sa a postat un mesaj online după publicarea înregistrării video cerând timp 'pentru a găsi răspunsuri'. 

Foley, care la 40 de ani era un reporter cu experienţă, a acoperit în special conflictul din Libia înainte de a se duce în Siria, de unde a relatat despre revolta împotriva regimului lui Bashar Al-Assad pentru Global Post, AFP şi alte media. 

Potrivit mai multor mărturisiri, James Foley a fost răpit în nordul Siriei la 22 noiembrie 2012. Familia sa, care a lansat o campanie de informare, nu a mai auzit nimic despre el de atunci. 

Videoclipul, de mai puţin de cinci minute şi care este intitulat 'Mesaj pentru America', a fost filmat într-o zonă de deşert fără a se şti unde. 

Bărbatul mascat ce pare să procedeze la execuţia jurnalistului vorbeşte în engleză cu accent britanic.Casa Albă s-a declarat marţi 'îngrozită' de decapitarea presupusă a jurnalistului american James Foley de către Statul Islamic, subliniind că serviciile de informaţii încearcă să verifice autenticitatea videoclipului postat online de jihadişti. 

'Am văzut un video ce pretinde să arate uciderea cetăţeanului american James Foley de către SI. Dacă este autentic, suntem îngroziţi de uciderea brutală a unui jurnalist american nevinovat', a declarat Caitlin Hayden, purtătorul de cuvânt al Consiliului de securitate naţională într-un comunicat, citat de AFP.

loading...
4 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Casa Albă Irak James Foley Si Statul Islamic
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
20 aug 09:19
...american James Foley ca represalii pentru loviturile aeriene americane din Irak, informează AFP.  Citește mai departe… …read more ...
20 aug 09:07
... Statul Islamic, un grup de jihadişti extremişti, a declarat că l-a decapitat pe jurnalistul american...
20 aug 07:33
...american James Foley ca represalii pentru loviturile aeriene americane din Irak, informează AFP. Citește mai departe… >>>>Citeste tot >>>> ...
20 aug 07:19
...pe jurnalistul american James Foley ca represalii pentru loviturile aeriene americane din Irak, informează AFP.  Citește mai …read more ...
1
EUR
4.8341
RON
05 Aug
noapte 17 °
zi 33 °
Ultimele joburi adaugate
24 H