Horror medical: O chinezoaică a trăit 11 ani cu mâna şi sânul sorei gemene în spate

O adolescentă de 11 ani din China a trăit până acum cu a treia mână în spate şi cu un al treilea sân pe spinare. Medicii au operat-o de curând şi cred că toate aceste anomalii proveneau de la sora-geamănă a fetei, care nu se dezvoltase în uter şi trăia ca un parazit în spatele fetei.     

RomaniaTV.net
16 nov. 2012, 21:42
Horror medical: O chinezoaică a trăit 11 ani cu mâna şi sânul sorei gemene în spate

Cazul fetei din China a fost publicat într-un număr al British Journal de către medicul care a operat-o, profesorul chinez Baogan Peng, din Beijing. Cazul a atras atenţia medicilor din lumea întreagă.

Medicii au fost stupefiaţi de „malformaţia” fetei şi în special de cea de-a treia mână, cu două degete, care îi crescuse în spate.

„Bazat pe examinare fizică şi pe explorare imagistică, i s-a pus diagnosticul preoperatoriu de fetus in fetu”, a explicat Peng în BJM Case Reports.

„Fetus in fetu” este o afecţiune foarte rară, de una la 5 milioane de cazuri, când foetusul cu malformaţii nu se dezvoltă în uterul mamei , ci în corpul fratelui geamăn. De obicei, foetusul nedezvoltat se regăseşte în în abdomenul geamănului în 80% din cazuri şi rareori se dezvoltă pe capul acestuia.

Cazul chinezoaicei de 11 ani este primul în care geamănul nedezvoltat, parazit, a crescut în spate. Fata a suferit şi de diastematomielie, din cauza sorei gemene, o boală congenitală ce provoacă fracturarea coloanei vertebrale. Au fost găsite ăi buicăţi de tract digetiv în ţesutul sorei gemene.