Un campion mondial a încetat din viaţă. O nouă zi de doliu în fotbal

Horst Eckel a fost unul dintre cei doi fotbalişti germani care au evoluat în toate cele şase meciuri de la Cupa Mondială 1954.

03 dec. 2021, 21:08
Un campion mondial a încetat din viaţă. O nouă zi de doliu în fotbal

Un campion mondial a încetat din viață. Este vorba de Horst Eckel, ultimul supravieţuitor al echipei Republicii Federale Germania, campioană mondială în 1954, a fost anunţat vineri Federaţia germană de fotbal (DFB), citată de Reuters. Fostul campion mondial a decedat la vârsta de 89 de ani.

Horst Eckel a fost unul dintre cei doi fotbalişti germani care au evoluat în toate cele şase meciuri de la Cupa Mondială 1954. El a fost cel mai tânăr jucător al finale care a fost câştigată cu 3-2 de echipa sa, în faţa Ungariei, ce era mare favorită.

DOLIU în sportul românesc. Fostul mare jucător şi antrenor Ioan Teodorescu s-a stins din viaţă la 85 de ani

Horst Eckel a avut 32 de selecţii la echipa naţională. El a fost de două ori campion al Germaniei, la fotbal, în 1951 şi 1953, cu Kaiserslautern. Jucătorul german a evoluat pentru această echipă în nu mai puțin de 213 meciuri.

Campionatul Mondial de Fotbal 1954 a fost cea de-a cincea ediție a celei mai importante competiții la care participă echipe naționale din toată lumea. Această ediție s-a desfășurat în Elveția. Naţionala RFG-ului, cea care a câştigat titlul mondial a fost alcătuită exclusiv din fotbalişti amatori. Aceasta a fost pentru prima şi singura dată când o astfel de formaţie, formată doar din jucători amatori a triumfat în fotbalul mondial.

Victoria din finala Mondialului din 1954 a devenit cunoscută în Germania ca „miracolul de la Berna”. Aceasta după ce, în faza grupelor, Ungaria a învins RFG cu scorul de 8-3.Victoria în finala de la Berna a fost adusă germanilor, în minutul 84, de Helmuth Rahn. Acesta a interceptat o minge degajată greşit şi a şutat de la marginea careului pe jos, pentru 3-2.

S-a stins din viaţă un important om de afaceri. Milionarul a murit într-un spital din Turcia

Acest prim titlu mondial câştigat de Mannschaft a avut și o puternică semnificație politică. A fost privită ca un moment important în încercarea Germaniei de a se reconstrui ca naţiune după al Doilea Război Mondial.

După victoria împotriva Ungariei, Germania a mai câştigat, de atunci, alte trei Cupe Mondiale. Astfel, a devenit una dintre cele mai importante forțe ale fotbalului mondial.