S-a stins din viaţă un important om de afaceri. Milionarul a murit într-un spital din Turcia

Mehmet Seckin, unul dintre cunoscuții oameni de afaceri din Iași, a murit, recent, într-un spital din Turcia, după o îndelungată suferință.

03 dec. 2021, 16:57
S-a stins din viaţă un important om de afaceri. Milionarul a murit într-un spital din Turcia

Omul de afaceri Mehmet Seckin, în vârstă de 65 de ani, a fost unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați antreprenori din comunitatea musulmană a Iașului. Originar din Turcia, acesta a deținut de-a lungul anilor mai multe afaceri în municipiul Iași. S-a ocupat în anii 1990 cu producția și comerțul de mase plastice. Ulterior a intrat și în afaceri cu perdele și a achiziționat mai multe spații comerciale în Iași.

Doi antivaccinişti influenţi au murit la câteva zile unul de altul. Famiile acuză un „atac spiritual al inamicului”
Mehmet Seckin, unul dintre cunoscuții oameni de afaceri din Iași, a murit, recent, într-un spital din Turcia, după o îndelungată suferință. Omul de afaceri suferea de mai multe probleme de sănătate și a decedat în urma unor complicații postoperatorii. În urma lui a rămas o familie îndurerată și prieteni care l-au apreciat și pe care omul de afaceri i-a ajuta să se lanseze în afaceri. Considerat unul dintre cei mai onești oameni de afaceri din comunitatea turcă din Iași, Mehmet Seckin a venit în Iași în anul 1996 și a condus de-a lungul anilor mai multe afaceri în domenii diverse de activitate.

„L-am cunoscut încă din ani 1990 pe Mehmet Seckin. În perioada respectivă eram polițist, iar el se ocupa de afaceri cu mase plastice în Siraj. A fost un om bun, îmi pare foarte rău că a murit”, a povestit Ionel Croitoru, fost polițist din Iași.
Una dintre cel mai cunoscute afaceri pe care le-a deținut antreprenorul ieșean este magazinul de perdele „Perlali”, situat pe Bulevardul Potiers, numărul 53. Societatea SC Perlali Decor SRL este în prezent administrată de soție, Mihaela Seckin. Ieșeanul a fost înmormântat în Turcia în orașul Istanbul, în ziua decesului, conform tradiției islamice. Din motive de sănătate, soția răposatului om de afaceri nu a putut participa la înmormântare, dar își dorește să organizeze o ceremonie în memoria bărbatului, împreună cu prietenii și apropiații .

A murit Lucian Chelu. Trubadurul din Parcul Libertății din Oradea suferea de o boală gravă
„Mehmet a fost un om sufletist, un om cu inimă mare, care a ajutat mulți oameni. Din păcate, nu am putut participa la înmormântarea soțului meu din motive medicale. Port în suflet o mare durere, încă sunt bulversată”, a povestit Mihaela Seckin, soția antreprenorului de origine turcă.

Mehmet Seckin a derulat afaceri în Iași timp de 25 de ani
Prietenii afaceristului îl descriu ca un om generos și implicat în acte de caritate. Cu toate că în ultimii ani afaceristul a renunțat la o parte dintre investiții, s-a orientat exclusiv către comerțul cu perdele, o afacere profitabilă.

„Am fost prieten cu Mehmet Seckin de când a venit în Iași, în anul 1996. Inițial, el a locuit timp de 2-3 ani în Galați, înainte de a veni în Iași. Prima lui afacere a fost un mic business angro din zona Sărărie, unde la vremea respectivă se aflau mai multe depozite angro. Ulterior și-a deschis o mică fabrică de mase plastice. A fost unul dintre cei mai vechi oameni de afaceri de origine turcă din Iași. Iașul a fost casa lui de suflet, s-a atașat foarte mult de orașul nostru. Aici și-a dorit să își trăiască viața. Nu l-am auzit niciodată să spună că și-ar dori să se întoarcă definitiv în Turcia. În ultimii ani s-a axat doar pe afacerile cu perdele.

Spre deosebire de alți oameni de afaceri care au venit din Turcia pentru a investi, el s-a menținut constant pe un trend ascendent. Cred că l-au ajutat și studiile sale în administrarea afacerilor. Mehmet a fost economist și era masterand în macroeconomie, din acest motiv a știut să gestioneze bine afacerea. A fost implicat și în activități culturale și în acte filantropice. Era președintele Asociației Culturale Dimitrie Cantemir din Iași, care se ocupa de promovarea culturii turce. Vă pot spune că Mehmet a ajutat mulți oameni. A făcut acte de caritate pentru copii și familii sărace. Totuși, prefera să fie discret în privința actelor sale de caritate”, își amintește Bogdan Dragoș Dorojan, un apropiat al omului de afaceri.

Mehmet Seckin le-a dăruit foștilor angajați un magazin
Reporterii cotidianului BZI au luat legătura cu foștii angajați ai omului de afaceri. Aceștia povestesc că Mehmet Seckin le-a fost ca un tată, el fiind cel datorită căruia au intrat în afaceri.”Eu și colegul meu Stoian Daniel am fost angajații lui Mehmet Seckin. Am suferit foarte mult când am auzit vestea decesului său. Mehmet ne-a fost ca un tată, am lucrat la el timp de 4 ani, iar colegul meu timp de 15 ani. Când a renunțat la afacerea cu mase plastice, ne-a oferit în dar fostul său magazin cu tot cu clientela deja formată și întreg stocul de marfă. Mehmet a plătit cheltuielile necesare către administrația centrului comercial unde se află magazinul nostru, pentru ca noi să putem continua activitatea. Cu o seară înainte de moartea sa l-am visat. Am simțit că va muri. A fost un om cu suflet bun, care ne-a ajutat mult.

Nu îl vom uita niciodată”, a povestit Nicoleta Hultoană, fostă angajată a lui Mehmet Seckin. Investitorul a ajutat inclusiv familiile foștilor săi angajați să se lanseze în afaceri.

„Soția mea, Stoian Corina și-a deschis o croitorie cu ajutorul lui Mehmet. El a sfătuit-o să își deschidă o afacere și i-a cumpărat mașinile de cusut”, a povestit Stoian Daniel, fost angajat al omului de afaceri turc.


loading...