Hosni Mubarak, rănit la cap în închisoare

Fostul preşedinte egiptean Hosni Mubarak s-a rănit sâmbătă alunecând în cabina sa de duş din închisoare, a transmis agenţia de presă oficială Mena.

RomaniaTV.net
15 dec. 2012, 20:00
Hosni Mubarak, rănit la cap în închisoare

Fostul preşedinte a fost tratat pentru echimoze şi un traumatism cranian în aripa medicală a închisorii situată la sud de Cairo, a precizat Mena.

Mubarak, în vârstă de 84 de ani, a condus Egiptul timp de trei decenii înainte de a demisiona la 11 februarie 2011 sub presiunea manifestaţiilor masive care au ţinut 18 zile.

La 2 iunie, acesta a fost condamnat la închisoare pe viaţă pentru reprimarea revoltei populare îndreptată împotriva regimului său care s-a soldat cu 850 de morţi. Tribunalul l-a acuzat că nu a adoptat dispoziţiile necesare pentru a împiedica producerea victimelor.

La aproape două săptămâni după condamnarea sa, surse medicale şi militare au transmis că preşedintele demis se află în comă şi a fost plasat sub asistenţă respiratorie.

Acesta a fost transferat la spitalul forţelor armate din Maadi, în suburbia capitalei, înainte de a se întoarce în închisoare la jumătatea lunii iulie după ce starea sa de sănătate s-a ameliorat.

Sănătatea lui Mubarak ar fi început să se degradeze după arestarea sa la 2 iunie, surse din securitate vorbind despre depresie acută, probleme respiratorii şi hipertensiune. La 11 iunie acesta a suferit două defibrilări după un stop cardiac.