Hossu: Anunţul de creştere a salariilor are nuanţă electorală

Preşedintele "Cartel Alfa", Bogdan Hossu, a declarat, luni, înainte de întâlnirea cu reprezentanţii FMI, că anunţul de posibilă creştere a salariilor cu 5% are o "nuanţă de campanie electorală", considerând că "este o glumă" creşterea economică de 1,8%.

RomaniaTV.net
30 ian. 2012, 14:56
Hossu: Anunţul de creştere a salariilor are nuanţă electorală

Bogdan Hossu a spus că majorarea salariilor are două componente, una fiind creşterea salariului minim care afectează toţi salariaţii, iar acest lucru este posibil, în momentul de faţă salariul minim creând un dumping pe piaţa muncii. Potrivit liderului sindical, s-a demonstrat că majorarea cu 30 de lei a salariului minim a adus lunar la buget 30 de milioane de lei în plus.

Pe de altă parte, Hossu a spus că o majorare a salariilor pe întreaga structură cu 5% are „nuanţă de campanie electorală”.

Potrivit liderului „Cartel Alfa”, în iunie 2011 se vorbea de o majorare cu 5% în funcţie de creşterea economică, iar acum se vorbeşte de aplicarea unei posibile creşteri din aprilie, adică termenul limită de intrare în campania electorală.

În opinia lui Hossu, creşterea economică sperată de 1,8% „este o glumă”, pentru că nu s-a făcut nimic pentru relansarea economică.

„Cred că va exista un potenţial de creştere a salariilor, dar are iz de campanie electorală”, a spus Hossu.

Premierul Emil Boc a fost mandatat, luni, de conducerea coaliţiei, să negocieze cu FMI creşterea pensiilor şi salariilor, din luna aprilie, a anunţat prim-vicepreşedintele PDL Sorin Frunzăverde.