Hoţ prins cu focuri de armă pe DN1. Furase o maşină din parcarea unui mall din Bucureşti după ce a lovit o femeie

Un hoț a furat o masina din parcarea unui mall din capitală, a lovit cu ea chiar proprietara autoturismului, iar apoi a fugit. A fost prins de politisti aproape de Ploiești, de DN1, după o operațiune ca in filme.

24 sept. 2023, 13:46
Hoţ prins cu focuri de armă pe DN1. Furase o maşină din parcarea unui mall din Bucureşti după ce a lovit o femeie

Ceea ce părea o zi liniștită pentru o femeie care mersese la mall în Capitală pentru a face cumpărături s-a transformat rapid într-un coșmar. Când a ieşit din mall şi a mers la maşină în parcare, un individ a împins-o, s-a urcat în locul ei la volan şi a fugit cu maşina ei.

Poliţia a fost alertată şi agenţii au pornit în urmărirea hoţului. L-au identificat pe DN1, între Bucureşti şi Ploieşti. Bărbatul nu a oprit la semnalele poliţiei şi şi-a continuat drumul inclusiv atunci când poliţiştii au folosit arma, trăgând în pneurile maşinii.

Citeşte şi: Accident cu cinci răniţi pe DN1. Una dintre maşini s-a răsturnat în şanţ. Printre victime sunt şi trei copii

În cele din urmă autoturismul condus de fugar a fost oprit, iar bărbatul a fost scos din maşină după ce poliţiştii au spart geamul. Incidentele au avut loc duminică dimineaţă, în zona comunei Ciolpani.

„La data de 24 septembrie a.c., în jurul orei 9:50, Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Ilfov a fost sesizat de către Poliţia Capitalei cu privire la faptul că o persoană bănuită de comiterea unei infracţiuni, în zona unui mall din Bucureşti, se deplasează către judeţul Prahova, pe DN1, cu un autoturism fără plăcuţe cu numere de înmatriculare. Acţionând cu operativitate, poliţiştii Serviciului Rutier Ilfov au observat autoturismul semnalat în zona localităţii Ciolpani şi întrucât conducătorul auto a refuzat să oprească la semnalele regulamentare ale poliţiştilor, continuându-şi deplasarea către judeţul Prahova, poliţiştii Ilfoveni au procedat la urmărirea autovehiculului, folosind semnalele acustice şi luminoase din dotarea autospecialei de poliţie.

Citeşte şi: Explozie într-un bloc din Sibiu. Zeci de persoane, evacuate. În apartament au fost găsite două persoane decedate

În timpul urmăririi, în contextul în care conducătorul auto refuza să oprească, poliţiştii au utilizat armamentul din dotare, executând focuri de armă în plan vertical şi ulterior asupra pneurilor autoturismului urmărit.

La un moment dat, presupusul autor a întors autoturismul pe direcţia Bucureşti, poliţiştii reuşind să-l intercepteze şi să-l oprească, în zona kilometrului 34”, transmite Poliţia judeţeană Ilfov.

Pentru că şoferul a refuzat să iasă din autoturism, poliţiştii au spart unul dintre geamurile. În acel moment, cioburile au produs leziuni minore, atât suspectului, cât şi unuia dintre poliţişti.

Testele rapide privind prezenţa alcoolului sau a drogurilor în organismul şoferului au ieşit negative. Bărbatul respectiv a fost preluat de către poliţiştii Capitalei, pentru continuarea cercetărilor.

Proprietara mașinii a avut nevoie de îngrijiri medicale și a fost transportată la Spitalul Universitar de Urgență Elias.