Hoţ român, ucis de patronul unui restaurant în Italia

Un român a fost ucis de un patron de restaurant în Italia. Acesta, împreună cu alţi trei români, a încercat să jefuiască localul, iar patronul, un pensionar, a deschis focul asupra lor.

RomaniaTV.net
13 mart. 2017, 10:48
Hoţ român, ucis de patronul unui restaurant în Italia

Tragedia s-a petrecut în Casaletto Lodigiano, un orăşel din nordul peninsulei. Patronul unui mic local, Mario, care locuieşte cu soţia în apartamentul de deasupra restaurantului, s-a trezit noaptea după ce a auzit alarma. Cum mai fusese prădat de hoţi în trecut, şi-a luat arma de vânătoare şi a coborât. Hoţii, 4 români, furau ţigări din local.

Italianul, în vârstă de 67 de ani, spune că infractorii l-au agresat şi au vrut să îi smulgă puşca, iar arma s-a descărcat în momentul altercaţiei. Unul dintre români a fost rănit, fiind ulterior găsit mort la 300 de metri de restaurant.

Cei trei complici l-au abandonat, iar românul de 28 de ani, împuşcat în spate, a decedat. Italianul, care va fi judecat pentru omor din culpă, este în stare de şoc. „Nu mi-am dat seama că am nimerit pe cineva… Sincer, nu am crezut asta. În curte nu era nimeni, au fugit toţi. Nu poate fi vorba de căinţă, pentru că a fost un accident, nu am tras intenţionat!”, a spus bărbatul.

Prietenii şi locuitorii din Lodi sunt alături de proprietarul restaurantului şi spun că a fost legitimă apărare, ipoteza unei crime cu premeditare fiind exclusă. Anchetatorii au anunţat abia după câteva zile identitatea hoţului împuşcat mortal. Fratele românului ucis a fost chemat la poliţie pentru a fi interogat şi pentru a identifica trupul neînsufleţit.