Hotelul de Gheață de la Bâlea Lac, un vis! Pentru prima dată în ultimii 16 ani construcția hotelului a fost anulată

Singurul hotel de gheață din munții Făgăraș nu va mai fi construit, pentru prima dată în ultimii 16 ani! Hotelierii de la Bâlea Lac au renunțat la construirea hotelului din cauza lipsei de gheață din lacul aflat la peste 2.000 de metri altitudine.

RomaniaTV.net
07 ian. 2020, 14:41
Hotelul de Gheață de la Bâlea Lac, un vis! Pentru prima dată în ultimii 16 ani construcția hotelului a fost anulată

„Hotelul de Gheaţă nu se va mai construi in acest sezon, din cauza lipsei de gheaţă”, a declarat Alexandru Uncheşel, din partea Hotelul de Gheaţă.

Marți, 7 ianuriarie 2020, s-a înregistrat cea mai scăzută temperatură din România, la Bâlea Lac, de minus 17 grade Celsius. Stratul de zăpadă la Bâlea măsoară 166 de centimetri, însă construirea hotelelui în acest moment nu ar fi de folos. În mod normal, hotelul era inaugurat de Crăciun, iar turiștii se puteau caza în hotelul de gheață până de sărbătorile pascale.

Pentru a construi hotelul de gheață, muncitorii erau nevoiți să taie cu drujbele bucățile mari de gheață din Lacul Bâlea, însă din cauza căldurii din acest an din luna decembrie, construirea a fost amânată, iar în cele din urmă anulată. Temperaturile au fost extrem de ridicate în luna decembrie a anului 2019, apa din Lacul Bâlea nu a înghețat suficient, iar din această cauză materia primă pentru construirea hotelului a fost indisponibilă.

Sute de turiști din întreagă lume și-au rezervat o cameră la celebrul hotel de gheață de la Bâlea Lac pentru a sărbători noaptea dintre ani, însă acest lucru nu a fost posibil. Turiștii dornici să viziteze hotelul sunt nevoiți să aștepte încă un an, cu speranță că vremea va fi mult mai scăzută, iar zăpada și gerul vor pune stăpânire pe România.

 În fiecare an, o echipă formată din 40 de muncitori din Târgul Mureș aveau misiunea de a construi hotelul de gheață aflat la peste 2.000 de metri altitudine de la Bâlea Lac.