Hotel îngropat sub pietre, în nordul Italiei. O alunecare masivă de bolovani a făcut prăpăd VIDEO

O cădere de roci a îngropat marţi porţiuni dintr-un hotel din Tirolul de Sud, în Italia, a precizat poliţia locală, preluată de presa din peninsulă.

05 ian. 2021, 20:33
Hotel îngropat sub pietre, în nordul Italiei. O alunecare masivă de bolovani a făcut prăpăd VIDEO

Hotelul Eberle, din Bolzano, era închis atunci când o alunecare masivă de resturi şi bolovani s-a prăbuşit peste una dintre clădiri. Nu au fost raportate persoane rănite, a precizat poliţia.

Potrivit imaginilor de la faţa locului, rocile s-au prăbuşit de pe o stâncă situată în apropierea hotelului, distrugând porţiuni din complexul hotelier. Imaginile filmate din telecabina Renon, la câteva momente după alunecarea de teren care a avut loc chiar deasupra hotelului Eberle, sunt impresionante. De sus, dezastrul cauzat de bolovanii care s-au desprins de pe peretele de stâncă este şi mai evident.

Citeşte şi Vremea a luat-o razna. Japonia aşteaptă o furtună masivă de zăpadă, mai mulţi oameni au fost înghiţiţi de o alunecare de teren în Norvegia

Serviciile de urgenţă au asigurat zona accidentului în timpul după-amiezii, examinând pagubele.

Nord-estul Italiei a fost lovit de furtuni şi zăpadă luni şi marţi, departamentele de pompieri fiind nevoie să desfăşoare sute de operaţiuni, incluzând curăţarea străzilor şi acoperişurilor de zăpadă şi deblocarea autovehiculelor.

Nu mai departe de săptămâna trecută, în Norvegia, mai multe clădiri s-au prăbuşit, iar oamenii au fost evacuaţi, după o masivă alunecare de teren. Peste 150 de persoane au fost evacuate şi cel puţin cinci rănite, iar poliţia a descris această alunecare de teren drept un dezastru.