„Hotel Transylvania 2”: Marcel Iureş este vocea vampirului Vlad

RomaniaTV.net
28 09. 2015, 17:16

În versiunea dublată a filmului „Hotel Transylvania 2”, Claudiu Bleonţ îl întruchipează pe Dracula, Matei Tiron, pe Dennis, Tamara Roman, pe Mavis, Cristi Neacşu – Jonathan, Marius Chivu – Frankenstein, Gabriel Costin – Mumia, Lucian Ifrim – Griffin şi Gabriel Spahiu – Wayne, informează un comunicat de presă.

În varianta originală a filmului, vocile personajelor sunt asigurate de Adam Sandler, Andy Samberg, Selena Gomez, Kevin James. Steve Buscemi, David Spade, Keegan-Michael Key şi Fran Drescher.

Hotel Transylvania 2, încasări record în box-office-ului nord-american

Acţiunea animaţiei „Hotel Transylvania 2” are loc la o distanţă de şapte ani faţă de evenimentele din primul film, timp în care regulile rigide ale lui Dracula au devenit mult mai permisive. Deşi iniţial Drac nu permitea decât monştrilor accesul în hotel, acum porţile sunt larg deschise şi pentru vizitatorii obişnuiţi.

Faptul ca Dennis, la cei 5 ani ai săi, nu dovedeşte a avea calitaţi de vampir, constituie principala temere a lui Drac, iar acest lucru va da tonul noilor aventuri în centrul cărora se va afla îndrăgita gaşca de monştri. Decizia de a-l supune pe Dennis la o pregătire de tipul „cantonament pentru monştri” îi va crea lui Drac o grămadă de neplăceri, cea mai mare fiind pricinuită chiar de tatăl său, Vlad, care nu va reacţiona prea bine la aflarea veştii că strănepotul lui nu este vampir de rasă pură şi, în plus, că oamenii obişnuiţi au obţinut acces în Hotel Transylvania.

Marcel Iureş a jucat în filme şi seriale TV, producţii româneşti şi străine, ca „The Tulse Luper Suitcases, Part 2: Vaux to the Sea” (regia Peter Greenaway), „Layer Cake” (regia Matthew Vaughn), „Goal!”, „Isolation”, „Piraţii din Caraibe: La capătul lumii”, „Riposta/ Strike Back”. De asemenea, actorul a deţinut roluri în „Logodnicii din America” şi în filmul pe care Francis Ford Coppola l-a realizat în România, inspirat de romanul lui Mircea Eliade, „Youth Without Youth/ Tinereţe fără tinereţe”.