Hotelierii români au spart toate barierele. Cea mai scumpă cameră de Revelion e în Poiana Brașov. Românii trebuie să scoată din buzunar aproape 3.000 de euro pentru trei nopți de cazare!

Sărbătorile de iarnă se apropie cu pași grăbiți, iar românii se orientează deja unde anume își vor petrece Crăciunul și Revelionul.

18 nov. 2021, 10:36

Hotelierii români au spart toate barierele. În cotextul pandemiei, oamenii ezită să meargă în străinătate în această perioadă și optează pentru sejuruile din țara noastră, în special la munte.

Hotelierii români au spart toate barierele. Cea mai scumpă cameră de Revelion e în Poiana Brașov. Românii trebuie să scoată din buzunar aproape 3.000 de euro pentru trei nopți de cazare!

Și în acest an, cele mai mari prețuri se regăsesc pe Valea Prahovei și Poiana Brașov. Fiind unele dintre cele mai căutate zone în preajma sărbătorilor, hotelierii au ridicat și în acest an ștacheta și se întrec în prețuri care mai de care mai piperate.

Pentru doar trei nopți de cazare, la unul dintre cele mai prestigioase hoteluri din Poiana Brașov, românii trebuie să scoată din buzunar aproape trei mii de euro, în condițiile în care ar putea să meargă cu acești bani într-un sejur de lux de 7 nopți, într-una dintre cele mai exotice insule din lume.

Astfel, Hotelul Alpin scoate la bătaie, în perioada 30 decembrie-2 ianuarie o cameră cu două dormitoare  și mic dejun inclus la prețut de 14.250 de lei (în jur de 3.000 de euro).

Prognoza de sărbători:

Iarna care vine se va încadra în general în norme şi nu vor lipsi nici intervalele cu fenomene severe, a declarat miercuri Florinela Georgescu, directorul Şcolii Naţionale de Meteorologie.

Meteorologul Florinela Georgescu, directorul Şcolii Naţionale de Meteorologie, spune că în situaţia cea mai optimistă, vom avea o iarnă la fel de blândă cum a fost cea anterioară, dar nu stee exclus ca această „blândeţe” să fie întreruptă de fenomene severe, precum viscol, ninsori abundente şi ger.

„Este bine să ne aşteptăm în general la o iarnă care să se încadreze în norme, cu precizarea că această evoluţie normală presupune probabilitatea de apariţie a unor intervale, sperăm scurte, cu fenomene severe. Trebuie să ţinem cont şi de aceste posibile evoluţii mai severe ale vremii. În România o iarnă normală nu este egal cu o iarnă uşoară.(…) Nu există în acest moment un semnal foarte clar, e destul de devreme ca să ne pronunţăm asupra perioadei de apariţie a fenomenelor severe. În situaţia cea mai optimistă, vom avea o iarnă la fel de blândă cum a fost cea anterioară. Nu e exclus ca această „blândeţe” să fie întreruptă de fenomene severe. Iarna vorbim de viscole, de ninsori abundente sau perioade cu ger. Niciodată nu am fost scutiţi de astfel de perioade, pentru că acesta este specificul climatologic al ţării noastre”, a spus Florinela Georgescu, citată de Agerpres.

Citește și: Majorări de preţuri la instalaţiile pârtiilor de pe Valea Prahovei şi din Braşov. Cât trebuie să plătească schiorii pentru o urcare