Hotelul Condamnaţilor, cea mai urâtă clădire din istoria umanităţii, este aproape gata GALERIE

În 1987, Kim Jong-il a comandat construcţia unui hotel gigantic, care să pună Coreea de Nord pe harta arhitecturii grandioase. După zeci de ani, clădirea este aproape gata. 

RomaniaTV.net
05 nov. 2012, 09:50
Hotelul Ryugyong, o piramidă gigantică, la care s-a lucrat 26 de ani, s-ar putea deschide anul viitor, anunţă Independent Online. 
 
Clădirea, un monolit de beton cu 105 etaje, aflată în capitala Coreei de Nord, Pyongyang, este cunoscut în presă drept Hotelul Condamnaţilor.
 
„Va fi un complex multifuncţional, cu restaurante, magazine, birouri”, a declarat Reto Wittwer, reprezentantul Kempinski, compania care se ocupă de construcţie.  
 
Fostul lider nord-coreean, Jim Jong-il, care a murit în decembrie anul trecut, a comandat construcţia acestui hotel în 1987, cu logistica şi capitalul unei companii franceze.
 
În 2008, el a fost numit „Cea mai urâtă clădire din istoria umanităţii” de revista Esquire. „Este hidoasă, chiar şi pentru standardele comuniste”, potrivit publicaţiei americane. 
 
În luna septembrie a acestui an, o companie din Beijing care organizează excursii în Coreea de Nord a primit voie să intre în clădire. Fotografiile făcute atunci au arătat pentru prima dată faimoasa clădire.