Hotelul de gheaţă de la Bâlea Lac va fi construit anul acesta. Primii oaspeţi aşteptaţi de Crăciun

Turiştii se vor putea bucura anul acesta de un nou hotel de gheaţă la Bâlea Lac, după doi ani de pauză în care contextual pandemic nu a permis construcţia lui. Tema de anul acesta este „Europa”, astfel că fiecare cameră a hotelului de gheaţă va purta numele unei capitale europene.

21 nov. 2022, 09:46

La Bâlea Lac iarna şi-a intrat pe deplin în drepturi. Ninge şi s-a aşternut strat gros de zăpadă. Dacă ninsoarea va continua să cadă, se anunţă un sfârşit plin de distracţie pentru turişti. La Bâlea Lac va fi construit din nou hotelul de gheaţă.

 

Citeşte şi: Inversiune termică. Ninsori abundente, apoi anotimpurile se amestecă. Prognoza iernii 2022-2023

Cel de-al 16-lea sezon al Proiectului de Marketing Turistic „Hotel of Ice – Bâlea Lac” va avea ca temă Europa. Astfel,  fiecare cameră a hotelului de gheaţă va purta numele unei capitale europene.

Citeşte şi: EXCLUSIV Elena Mateescu prezintă prognoza actualizată! Cum va fi vremea până pe 12 decembrie

De asemenea, Hotelul de Gheaţă de la Bâlea Lac va găzdui un bar şi un restaurant, unde turiştii vor putea consuma diverse mâncăruri sau băuturi, ce vor fi servite în diverse pahare si farfurii din gheaţă.

Cel mai probabil, va fi o structură modulară, formată dintr-un hol central (unde va fi amenajat barul si vor fi amplasate mesele restaurantului), şi mai multe camere tip “igloo”, conectate între ele prin mici coridoare. În câteva zile, echipa de arhitecţi va finaliza munca de creaţie cu designul camerelor şi împreună vom stabili forma finală”, spune Arnold Klingeis.

Construcţia noului hotel va fi demarată doar atunci când stratul de zăpadă va fi suficient de consistent şi grosimea gheţii formată pe lacul Bâlea va depăşi 20 de centimetri. Hotelul de Gheaţă va fi construit din „cărămizi” de gheaţă şi zăpadă întărită cu apă”, spun organizatorii.

Dacă condiţiile meteorologice vor fi favorabile, primii oaspeţi ai Hotelului de Gheaţă Bâlea Lac din sezonul 2022 – 2023 vor sosi în Ajunul Crăciunului.