Hotelul de Gheaţă de la Bâlea Lac va fi inaugurat de Crăciun

Lucrările la Hotelul de Gheaţă de la Bâlea Lac au început cu extragerea blocurilor de gheaţă din lac, construcţia urmând să fie inaugurată în ziua de Crăciun.

RomaniaTV.net
06 dec. 2011, 21:11
Hotelul de Gheaţă de la Bâlea Lac va fi inaugurat de Crăciun

Potrivit unui comunicat de presă transmis, marţi, de reprezentanţii proiectului turistic „Hotelul de Gheaţă Bâlea Lac”, echipele de muncitori au început lucrările la cea de-a şaptea construţie de acest fel, realizată la peste 2.000 de metri altitudine.

„Deocamdată, pentru că stratul de zăpadă este încă destul de subţire, muncitorii s-au axat doar pe extragerea din Lacul Bâlea a blocurilor de gheaţă care vor fi folosite la construcţie. Fiecare «cărămidă» de gheaţă tăiată din lac are peste 40 de centimetri grosime şi o lungime de aproximativ un metru”, se arată în comunicat.

Potrivit sursei citate, pentru finalizarea Hotelului de Gheaţă din acest sezon vor fi folosite peste două mii de asemenea bucăţi de gheaţă.

Potrivit constructorilor obiectivului turistic, imediat ce cantitatea de zăpadă căzută în zonă va fi suficientă, vor fi montate primele cofraje de lemn şi vor începe lucrările de ridicare a zidurilor hotelului.

Cei interesaţi pot vizita încă de pe acum şantierul construcţiei din gheaţă, iar realizatorii anunţă că, în funcţie de condiţiile meteorologice, Hotelul de Gheaţă va fi gata pentru vizitare în ziua de Crăciun a acestui an.

Tot de atunci vor fi disponibile şi primele camere pentru cazarea celor dornici să petreacă o noapte pe un pat de gheaţă, într-o cameră complet din gheaţă.

Construcţia din acest an va avea conceptul „Icy Sounds”, fiecare cameră urmând a fi denumită după un gen muzical, iar lângă hotel va fi construit un iglu de patru camere.