Hotelul din gheaţă de la Bâlea Lac, pregătit să-şi primească oaspeţii. Care va fi principala atracţie a unităţii de cazare

Hotelul din gheaţă de la Bâlea Lac îşi deschide porţile joi, 22 decembrie. Amatorii de senzaţii tari au la dispoziţie 10 camere în care se pot caza. Inaugurarea oficială a unităţii de cazare va avea loc în ianuarie, după ce va fi ridicată şi Biserica de gheaţă.

21 dec. 2022, 10:35

Hotelul din gheaţă de la Bâlea Lac are, anul acesta, tema ”Europa”. Cele zece camere au fost denumite cu numele a zece capitale europene: Londra, Amsterdam, Lisabona, Dublin, Bucureşti, Paris, Roma, Atena, Berlin şi Madrid.

În ultimii doi ani, din pricina pandemiei, s-a renunţat la construirea hotelului de la Bâlea Lac.

Cum arată hotelul de gheaţă de la Bâlea Lac

Acesta este cel de-al şaisprezecelea Hotel de gheaţă de la Bâlea Lac şi a fost ridicat într-o lună de zile, în condiţii meteorologice dificile, chiar şi pe timp de noapte. Responsabilii Proiectului de Marketing Turistic ”Hotel of Ice Bâlea Lac” spun că noul hotel de gheaţă este mai spectaculos decât cele din anii anteriori, atât în ceea ce priveşte forma exterioară, cât şi în ceea ce priveşte amenajările, decorul şi dotările din interior.

Citeste si Transluncani, „un mini Transfăgărășan”! Drumul spectaculos din România, noua atracție a turiștilor VIDEO

Construcţia a fost realizată cu zăpada adunată din căldarea lacului Bâlea, ”mortarul” fiind compus din zăpadă şi apă, iar cărămizile de gheaţă fiind tăiate din calota lacului glaciar. Decorul şi ”mobilierul” interior sunt realizate din gheaţă. Temperatura în interiorul hotelului variază între -1 şi 2 grade Celsius.

Fiecare cameră a hotelului are intrare separată, iar uşa este reprezentată de o draperie izotermă. Turiştii cazaţi aici  dorm pe saltele clasice, aşezate pe paturile de gheaţă şi se încălzesc în saci de dormit speciali sau cu ajutorul păturilor şi blănurilor de oaie.

Principala atracţie turistică a hotelului

Una dintre atracţiile principale ale unităţii de cazare va fi barul amenajat în interior. Acesta este amenajat într-un patrulater, iar fiecare colț este marcat de câte un stâlp impunător de gheaţă.

Printr-o procedură inovativă, bazată pe tehnologie laser, în interiorul fiecărui stâlp sunt realizate imagini cu patru obiective emblematice din Europa (Turnul Eifel – Paris, Turnul televiziunii germane – Berlin, Big Ben – Londra, casele tradiţionale verticale – Amsterdam).

Citeste si Video! Cum arată astăzi Transfăgărășanul! Stratul de zăpadă este de 20 de centimetri! Un șofer teribilist a intrat cu mașina pe drumul închis

Cine sunt primii turişti la hotelul din gheaţă de la Bâlea Lac

Primii turişti care se vor caza în unicul hotel de gheaţă din România şi din Europa de sud-este sunt clienţi ai companiei de turism britanice care colaborează de foarte mulţi ani cu ”Hotel of Ice Bâlea Lac”. De altfel, se preconizează că, şi în această iarnă, majoritatea oaspeţilor vor fi din Marea Britanie.

La hotelul de gheaţă se ajunge doar cu telecabina care urcă de la Bâlea Cascadă.