Transluncani, „un mini Transfăgărășan”! Drumul spectaculos din România, noua atracție a turiștilor VIDEO

Transluncani a devenit una din principalele atracții turistice ale turiștilor. Drumul spectaculos se află în localitatea Luncanii de Jos, jud. Timiș. Drumul a fost asfaltat și modernizat și străbate o zonă muntoasă, absolut spectaculoasă!

17 dec. 2022, 13:26

FOTO: Vali Mițaru

Transluncani, un mini Transfăgărășan, e un drum montan spectaculos din jud. Timiș dat în folosință în 2019. Mulți turiști au început să vină aici și să parcurgă acest drum spectaculos cu mașina chiar dacă acesta e destul de scurt, relatează amazingromania.net

Inaugurat în urmă cu patru ani, drumul are mari șanse să intre în top cinci cele mai impresionante din țară și poate concura cu Transalpina sau cu Transfăgărășanul și are o lungime de peste 5 kilometri, fiind săpat în munte.

Citiți și: Video! Cum arată astăzi Transfăgărășanul! Stratul de zăpadă este de 20 de centimetri! Un șofer teribilist a intrat cu mașina pe drumul închis

În comuna Tomești, din județul Timiș, a fost realizat un drum agricol spectaculos, cu bani europeni, în cadrul unui proiect în valoare de aproximativ un milion de euro.

Șoseaua săpată în munte a fost realizată la cea mai mare altitudine din județul Timiș, cel mai înalt punct având 700 de metri. Lucrările au fost complexe și s-au desfășurat pe parcursul a trei ani, în condițiile în care aproximativ jumătate din suprafața drumului agricol a fost construită în rocă, potrivit Mediafax.

„Drumul a fost realizat în cadrul unui proiect european în valoare de aproape un milion de euro. Drumul agricol Oboare are o lungime de 5,4 kilometri. Pe lângă acest segment de drum asfaltat, în cadrul aceluiași proiect, mai avem un segment de drum, Valea Lupului, de 3,5 kilometri, care a fost pietruit. Drumul agricol Oboare deservește aproximativ 600 de hectare de teren agricol, plus pășunile din golul alpin, fânețe și între 2.000 și 2.500 de hectare de păduri”, a declarat, primarul comunei Tomești, Costel Medelean.

Potrivit primarului comunei Tomești, localnicii au numit noua șosea Transluncani, iar cei care au ajuns să se plimbe pe acest drum spun că poate concura cu Transalpina sau Transfăgărășanul.

„Pe lângă destinația agricolă, îndeplinește și condițiile de traseu turistic, dar și de alternativă la drumul județean 684, care leagă județul Timiș de județul Caraș-Severin. Lucrările au avut o complexitate ridicată, fiind zonă montană, s-a săpat și în stâncă. Pe un segment de doi kilometri din noul drum era doar o potecă înainte de lucrări, iar pe acea porțiune doar în stâncă s-a săpat. Sâmbătă am văzut foarte multă lume pe drum, am văzut mașini din alte județe. Oamenii au numit acest drum Transluncani pentru că se află în localitatea Luncani, făcând comparație cu Transfăgărășanul sau Transalpina”, a afirmat Costel Medelean.

Citiți și: FOTO! Ninge abundent la munte! Imagini de iarnă grea de la Bâlea Lac şi pe Transalpina! E oficial iarnă în România, iar stratul de zăpadă măsoară centimetri buni!