Hotelurile de la munte au fost aproape goale în februarie, în timp ce MDRT anunţă recorduri

Hotelierii din staţiunile montane, cu excepţia celor din Poiana Braşov, spun că în luna februarie au înregistrat cei mai puţini turişti din ultimii ani din cauza drumurilor blocate de zăpadă, în timp ce MDRT anunţă un record de turişti, fără să poată preciza şi numărul acestora.

RomaniaTV.net
21 feb. 2012, 16:09
Hotelurile de la munte au fost aproape goale în februarie, în timp ce MDRT anunţă recorduri

„În luna februarie a acestui an atât noi, cât şi întreaga staţiune, am înregistrat cel mai mic grad de ocupare din ultimii ani. Au venit mai puţini turişti din cauza condiţiilor meteo nefavorabile”, a declarat agenţiei MEDIAFAX Marian Schwartz, directorul hotelului Rina din Sinaia.

El a spus că în cursul săptămânii hotelurile sunt aproape goale, iar în week-end-uri se mai animă puţin. Potrivit lui Schwartz, majoritatea celor care ajung în week-end la Sinaia vin pentru conferinţe, nu pentru schi.

MDRT a anunţat luni că peste 185.000 de accesări la punctele de transport pe cablu şi 56.000 de maşini au fost înregistrate în principalele staţiuni şi localităţi turistice montane din România în week-end, acestea fiind cele mai aglomerate zile la munte după sărbătorile de iarnă.