Hotelurile morţii. 10 locuri în care şi-au găsit sfârşitul oameni celebri GALERIE FOTO

Coco Chanel, Martin Luther King Jr şi Robert F. Kennedy sunt doar câteva dintre celebrităţile care, din diverse cauze, au murit în hoteluri.

RomaniaTV.net
21 feb. 2012, 17:57

Celebrităţile îşi petrec o mare parte din viaţă în hoteluri, astfel că decesul neaşteptat al unora dintre ele este constatat în astfel de stabilimente de lux, cum a fost cel mai recent caz, al lui Whitney Houston, găsită moartă în baia unui apartament din Beverly Hilton Hotel din Los Angeles. Iată o listă a acestor hoteluri, al căror nume va rămâne legat de dispariţia unei vedete.

1. The Chateau Marmont, West Hollywood, California

Actorul de comedie John Belushi a murit aici accidental, la doar 33 de ani, pe 5 martie 1982, din cauza unei supradoze. După ce a petrecut o noapte consumând droguri şi alcool alături de prietenii săi Robert De Niro şi Robin Williams, Belushi şi-a injectat o doză prea mare de Speedball (un mix de cocaină şi heroină), înainte de a merge la culcare, în jurul orei 8.30, dimineaţa. Nu s-a mai trezit niciodată.

2. Lorraine Motel, Memphis, Tennessee

Pe 4 aprilie 1968, liderul mişcării afro-americane pentru drepturile civile şi laureat al Premiului Nobel pentru Pace, Martin Luther King Jr (39 ani), a fost împuşcat pe balconul camerei în care era cazat. James Earl Ray, un evadat de la Penitenciarul de stat Missouri, a fost condamnat pentru crimă şi şi-a petrecut restul vieţii în închisoare. Hotelul este acum sediul Muzeul Naţional pentru Drepturile Civile.

3. Hotel d’Alsace, Paris

Scriitorul irlandez Oscar Wilde a murit în acest hotel, în noiembrie 1900, după o boală îndelungată. Avea 46 de ani, şi, în ciuda faptului că era foarte apreciat pentru scrierile sale, a petrecut o vreme în închisoare, după ce a fost acuzat de homosexualitate şi sodomie. Viaţa grea din puşcărie şi-a pus amprenta asupra sănătăţii sale.

4. Ritz-Carlton Hotel, Sydney, Australia

Hotelul, numit acum Stamford Plaza, este o destinaţie populară pentru celebrităţile care călătoresc la Sydney. În 1997, solistul trupei INXS, Michael Hutchence (37 ani), a fost găsit mort aici, în camera 524. Era complet nud şi agăţat de o curea de piele, iar peste tot în cameră erau droguri şi sticle de alcool. A fost exclusă ipoteza sinuciderii, pentru că Hutchence nu a lăsat nimic în urmă care să dovedească acest act, ba mai mult îşi făcuse planuri pentru dimineaţa următoare, alături de prietena sa. Anchetatorii cred că moartea sa a fost accidentală. Deoarece a fost găsit gol, se crede că el s-a spânzurat în timp ce se autoasfixia erotic, act periculos, care creşte intensitatea orgasmului.

5. Seminole Hard Rock Hotel and Casino, Miami, Florida

Anna Nicole Smith (39 ani) a murit aici, după ce a zăcut bolnavă timp de aproape o săptămână, cu simptome asemănătoare gripei. Ea a refuzat să urmeze un tratament prescris de medici. A încetat din viaţă pe 8 februarie 2007, iar rapoartele toxicologie au arătat că în sângele său se găseau nouă tipuri diferite de medicamente, inclusiv cloral hidrat, un sedativ care a dus la moartea lui Marilyn Monroe, în 1962.

6. Landmark Hotel, Los Angeles, California

Janis Joplin a murit aici, în octombrie 1970, din cauza unei supradoze de heroină. Ea lucrase toată ziua în studioul de înregistrări, pentru ultimul album, după care a ieşit să bea ceva, cu un membru al trupei sale. Reîntoarsă în cameră, şi-a injectat o doză de opt ori mai puternică decât cea la care organismul putea rezista. Avea doar 27 de ani când a murit.

7. Hotel Ambassador, Los Angeles, California

La doar câteva ore după ce a câştigat alegerile primare din California, candidatul Democrat Robert F. Kennedy a fost împuşcat mortal în bucătăria acestui hotel, pe 5 iunie 1968. Kennedy a fost asasinat de fratele preşedintelui american, John F. Kennedy. Criminalul era un imigrant palestinian în vârstă de 24 de ani, care a fost condamnat pe viaţă.

8. Swissotel Nai Lert Park Hotel, Bangkok, Thailanda

David Carradine avea 72 de ani în 2009, atunci când o servitoare i-a descoperit corpul în camera de hotel. Actorul, cunoscut pentru rolul său în  seria Kung Fu, precum şi în rolul lui Bill, din filmul Kill Bill, al lui Quentin Tarrantino, a fost găsit legat cu cabluri de mâini şi organele genitale. Rapoartele indică faptul că actorul a încercat autosatisfacerea erotică prin asfixie, iar acest lucru i-a fost fatal.

9. Hotelul Ritz, Paris, Franţa

Timp de 30 de ani a locuit Coco Chanel în acest hotel, unde a şi murit, la vârsta de 87 de ani, pe 10 ianuarie 1971. Oficial, cauza morţii sale este necunoscută.

10. Hotel Chelsea, New York

Sid Vicious a fost basistul trupei punk Sex Pistols. El era acuzat de uciderea prietenaei sale, Nancy Spungen, pe care ar fi înjunghiat-o în abdomen, când ambii erau drogaţi. Vicious a dat declaraţii contradictorii la poliţie şi nu şi-a putut aminti dacă a omorât-o sau nu pe Nancy. Povestea tristă a celor doi nu s-a încheiat însă aici, pentru că la puţină vreme după aceea, în februarie 1979, a murit în urma unei supradoze. În buzunar avea un bilet în care îşi anunţa sinuciderea şi cerea să fie îngropat alături de Nancy, însă acest lucru nu a fost posibil, aceasta fiind de religie evreiască.