Hoţi de fier vechi, prinşi după ce au furat parazăpezi şi lanţuri de morminte

Poliţiştii harghiteni au identificat în aceeaşi zi trei hoţi care au furat parazăpezi, precum şi lanţuri decorative de morminte, pe care intenţionau să le vândă la fier vechi.

RomaniaTV.net
14 feb. 2014, 09:28
Hoţi de fier vechi, prinşi după ce au furat parazăpezi şi lanţuri de morminte

Primul caz s-a înregistrat în comuna Ditrău, unde Poliţia s-a sesizat din oficiu, după ce a constatat că în ultimele 2-3 zile persoane necunoscute au demontat şi sustras 13 parazăpezi care se aflau montate paralel cu DE578, potrivit Agerpres. Prejudiciul cauzat Secţiei de Drumuri Naţionale Harghita, căreia îi aparţineau panourile, se ridică la aproximativ 2.200 de lei. De altfel, şeful secţiei de Drumuri Naţionale Harghita, Cătălin Romanescu, a spus că în fiecare an se înregistrează astfel de furturi, existând situaţii în care panourile nu mai sunt recuperate.

În scurt timp, poliţiştii l-au descoperit pe autorul furtului, un tânăr de 37 de ani, din Ditrău, la care au fost găsite panourile metalice. Purtătorul de cuvânt al IPJ Harghita, Gheorghe Filip, a precizat că acesta intenţiona să le vândă la fier vechi.

În aceeaşi zi au fost prinşi şi doi tineri, acuzaţi că au furat lanţurile decorative de la 12 morminte din cimitirul localităţii Suseni şi în acest caz intenţia fiind aceea de a le valorifica la fier vechi.

Potrivit Biroului de Presă al IPJ Harghita, furturile au fost comise în perioada 15 ianuarie-2 februarie, iar cercetările efectuate au dus la identificarea autorilor. Este vorba de doi tineri, de 27 şi respectiv 34 de ani, ambii din localitate, la care au fost găsite lanţurile respective. Prejudiciul a fost recuperat în totalitate şi a fost restituit părţilor vătămate.

În ambele cazuri suspecţii au fost acuzaţi de furt, fiind preluate de parchetele de pe lângă judecătoriile Gheorgheni şi Odorheiu Secuiesc.

CITEŞTE ŞI: O capelă din Bucureşti, devastată de hoţii de fier vechi