Hoţii care au jefuit femeia de la Craiova au fost prinşi

Cele două persoane care au jefuit o femeie accidentată de maşină la Craiova au fost prinse de poliţişti. Suspecta este deja la audieri, iar cel care a operat împreună cu ea urmează să fie adus şi el în faţa anchetatorilor. Poliţiştii i-au identificat pe cei doi cu ajutorul imaginilor cu jaful publicate în presă.

RomaniaTV.net
20 apr. 2012, 11:25
Hoţii care au jefuit femeia de la Craiova au fost prinşi

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Dolj, agent Amelia Căprărin, citat de Mediafax, autorii tâlhăriei sunt un bărbat şi o femeie, ambii de etnie romă, care au fost prinşi vineri de poliţişti.

Poliţiştii doljeni au început o anchetă şi au audiat mai mulţi martori în cazul unei femei care a fost lovită de o maşină pe trecerea de pietoni şi în timp ce era la pământ a fost jefuită, incidentul, petrecut în 6 aprilie, fiind filmat, iar imaginile fiind difuzate joi pe internet.

„Incidentul a avut loc în data de 6 aprilie. Femeia a fost lovită de o autoutilitară pe trecerea de pietoni din cartierul 1 Mai şi a suferit o contuzie la genunchiul stâng. Şoferului i s-a întocmit dosar penal pentru vătămare corporală. Când au ajuns poliţiştii, ea era deja în ambulanţă. În urma imaginilor (n.r. – cu femeia jefuită de hoţi în timp ce era culcată la pământ), poliţiştii s-au autosesizat şi se fac cercetări pentru identificarea autorilor”, a declarat agentul Amelia Căprărin, purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj.

Potrivit anchetatorilor, femeii i-a fost sustrasă suma de zece lei.

Martorii au povestit că Luminiţa Cojocaru, în vârstă de 49 de ani, a fost lovită de o maşină pe trecerea de pietoni, iar în timp ce era la pământ două persoane s-au apropiat de ea şi i-au căutat prin lucruri pentru a o jefui.

„Femeia era la pământ şi am văzut cum nişte persoane se apropie de ea şi încep să-i caute prin plase. Dânsa mi-a povestit după că hoţii s-au uitat în ochii ei şi s-au aplecat să-i ia cerceii, dar ea, cu ultimele puteri, a pus mâinile la urechi. A avut noroc la un moment dat, când a apărut o doamnă şi s-a aşezat paravan ca hoţii să nu-i ia tot ce avea asupra ei”, a declarat Elena Dinu, martoră la acest incident.

Rudele femeii au spus că, imediat după producerea accidentului, femeia a fost transportată la Spitalul Judeţean de Urgenţă, fiind diagnosticată cu contuzie la genunchiul stâng, însă nu a necesitat spitalizarea, de două săptămâni femeia fiind în concediu medical.

Pentru a ieşi din starea de şoc, femeia va fi consiliată de un psiholog.

„Am văzut şi noi imaginile la televizor. Mama a avut doar documente, pe care hoţii le-au aruncat apoi chiar sub maşina Poliţiei. Am mers la Poliţie şi am dat numărul maşinii în care s-au urcat hoţii. I-am întrebat dacă o să-i identifice şi ne-au zis să depunem plângere. Vrem, deocamdată, ca mama să fie sănătoasă”, a declarat fiica victimei, care a refuzat să-şi decline identitatea.

În cursul zilei de joi, pe internet au apărut imagini în care o femeie care zăcea pe asfalt după ce a fost lovită de o maşină a fost jefuită de două persoane – un bărbat şi o femeie – care i-au căutat prin bagaje.

Potrivit imaginilor difuzate pe internet în cursul zilei de joi, bărbatul, care a luat o geantă de pe carosabil şi a dus-o pe spaţiul verde, a căutat în bagaj şi a băgat apoi ceva în buzunar. Ulterior, şi femeia a început să caute în geanta victimei, ascunzând obiecte din interiorul acesteia în cămaşă.

În jurul victimei şi a celor doi hoţi au apărut mai mulţi oameni, care însă nu păreau să intervină pentru a o ajuta pe femeia lovită de maşină.