Hoţii de maşini prinşi lângă Guvern au fost arestaţi pentru 29 de zile

Cei trei hoţi prinşi în flagrant luni seara, în Capitală, au fost arestaţi. Magistraţii au decis trimiterea lor după gratii pentru 29 de zile. Hoţii nu erau la prima abatere, iar oamenii legii îi aveau în vizor de câteva luni.

RomaniaTV.net
20 mart. 2012, 18:46
Hoţii de maşini prinşi lângă Guvern au fost arestaţi pentru 29 de zile

Poliţiştii de la Furturi Auto au plecat luni seara în urmărirea hoţilor pentru că aveau date că urmează să fure o nouă maşină, aşa că i-au lăsat să acţioneze şi au filmat totul, pentru a prezenta ulterior probele în faţa procurorilor şi pentru a se asigura că vor fi arestaţi pentru 29 de zile, lucru care dealtfel s-a şi întâmplat.

Pe înregistrări se observă cum hoţii au acţionat, cum au deschis Dacia pe care vroiau să o fure, asta pentru că de fiecare dată ei aveau cheia potrivită pentru orice maşină şi preferau de cele mai multe ori maşinile autohtone. După ce aceştia s-au urcat în autoturismul tocmai furată poliţiştii au plecat în urmărirea lor şi au fost nevoiţi să tragă şi câteva focuri de armă până când au reuşit să-i imobilizeze.

După aceea i-au condus la secţia de poliţie şi i-au prezentat procurorilor pentru reţinere, iar marţi magistraţii au decis să fie arestaţi pentru 29 de zile.

Potrivit Ministerului Public, în perioada decembrie 2011- martie 2012, procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 Bucureşti împreună cu ofiţerii de poliţie din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Serviciul Furturi Auto, au efectuat cercetări privind mai multe persoane ce se ocupau cu sustragerea şi valorificarea autoturismelor marca Dacia, pe raza teritorială a municipiului Bucureşti.

Astfel, s-a stabilit că în data de 26 decembrie 2011, inculpaţii Nicolae Drăgoi şi Ion Lungu au sustras un autoturism pe care l-au dezmembrat şi ulterior au valorificat piesele.

Luni, 19 martie 2012, în jurul orei 21.15, Nicolae Drăgoi beneficiind de ajutorul dat de ceilalţi doi inculpaţi, Ion Lungu şi Marian Mizileanu, care asigurau paza, a sustras din Bucureşti un autoturism pe care l-a condus pe drumurile publice fără a poseda permis de conducere.

În acest context, în zona Bulevardul Iancu de Hunedoara (în apropierea sediului Guvernului), ofiţerii de poliţie din cadrul Serviciului Furturi Auto i-au depistat pe cei trei inculpaţi în trafic, pentru oprirea şi imobilizarea acestora fiind necesar folosirea armamentului din dotare.