Hoţiile baronilor PNL. Cum s-a umplut ştrandul Drumul Taberei de construcţiile familiei lui Cristi Borcea

In incinta strandului Drumul Taberei, spatiu verde cu acte in regula aflat in Parcul Drumul Taberei au aparut in ultimii doi mai multe terase si un bloculet pe trei nivele. Strandul este domeniu public, dar este exploatat de Aqua Summer, firmă controlata de familia lui Cristian Borcea, condamnat la inchisoare in Dosarul Transferurilor. Si constructiile apartin tot firmei familiei lui Borcea, autorizatiile de construire fiind emise pe firma acestora. Desi terenul este spatiu verde, iar legea interzice construirea spatiilor verzi, primarul Rareş Mănescu a dat autorizatie de constrcţie, scrie hotnews.ro. 

RomaniaTV.net
27 aug. 2014, 09:16

Daca faci o plimbare pe bulevardul Drumul Taberei, constructiile din interiorul strandului Drumul Taberei se pot vedea de pe trotuar. Este vorba despre un bloculet cu trei nivele si o suprafata de cateva mii de metri patrati (potrivit informatiilor de pe site-ul Primariei), cu subsol, parter, etaj si mansarda, bloc ce adaposteste o parcare si mai multe spatii pentru organizare evenimente. In prezent mai este in constructie o cladire ce urmeaza sa adaposteasca o cafenea. Alaturi mai sunt inca doua terase, construite cu cativa ani in urma.

Potrivit informatiilor de pe site-ul Primariei Sectorului 6, bloculetul a fost autorizat in iulie 2013. In aprilie 2014 s-a aprobat supraetajarea si modernizarea unei alte cladiri din incinta strandului. In iunie 2014, Primaria sectorului 6 a dat autorizatie si pentru cladirea ce se afla acum in lucru, aceasta urmand sa aiba destinatia de cafenea.
Reamintim ca legislatia de mediu interzice construirea spatiilor verzi inca din anul 2007. Cu toate acestea, reprezentantii Primariei sectorului 6 spun ca respecta legea, scrie hotnews.ro.

Strandul Drumul Taberei este domeniu public, aflat in administrarea Administratiei Lacuri Parcuri si Agrement, institutie in subordinea Consiliului General al municipiului Bucuresti. In 2002, ALPAB a dat strandul in exploatare firmei Aqua Summer pe o perioada de 23 de ani.

„Strandul Drumul Taberei se afla in administrarea ALPAB si a fost dat in exploatare unei societati private, SC AQUA SUMMER SRL prin contract de asociere in participatiune nr. 42/04.04.2002 pe o perioada de de 23 de ani, de la data de 04.04.2002 pana la data de 04.04.2025. In ceea ce priveste suma pe care o primeste ALPAB de la societatea respectiva facem precizarea ca institutiei noastre ii revin 3375 dolari/trimestru la care se adauga 40% din profitul net realizat la sfarsit de an de catre societatea respectiva”, se arata in raspunsul trimis de ALPAB la solicitarea HotNews.ro. In 2013, firma a avut un profit net de 229.119 lei.

Astfel, daca calculam, in 2013 ALPAB a primit de la firma Aqua Summer pentru exploatarea strandului circa 40.000 de dolari.