Hoţul bătut în cap de gospodină cu ciocanul de şniţele şi cu pistilul de pisat usturoi are ghinion şi în faţa judecătorului

Judecătorii Curţii de Apel Iaşi au decis ieri după-amiază ca un ieşean acuzat de furt să rămână în arest preventiv. Cristian Florin Sofieanu a ajuns în vizorul legii după o tentativă de furt în timpul cărei a fost lovit în cap cu ciocanul de bătut şniţele, de către o gospodină care se afla în casa ce urma să fie furată.

27 iul. 2016, 08:52
Hoţul bătut în cap de gospodină cu ciocanul de şniţele şi cu pistilul de pisat usturoi are ghinion şi în faţa judecătorului

Fapta ce îi este imputată a avut loc pe 18 februarie, scrie zdi.ro. În seara respectivă, soţii Georgel şi Tatiana A., în vârstă de aproximativ 50 de ani, s-au dus la somn în jurul orei 21. Înainte, au stins luminile şi au asigurat uşa şi geamurile, au precizat procurorii.

Citeşte şi O bandă de români a spart un cazino din Germania şi a furat peste 10.000 de euro

După aproximativ o jumătate de oră, vânzând că în apartamentul ieşenilor nu mai era lumină, Sofieanu a decis să intre prin efracţie şi să sustragă bunuri. Ieşeanul şi-a pus o pereche de şosete pe mâini, pentru a nu lăsa amprente, şi cu o şurubleniţă a forţat geamul de termopan de la sufragerie şi a intrat în apartamentul situat la etaj inferior. După ce s-a plimbat prin casă, Sofieanu a intrat şi în dormitor, unde a dat nas în nas cu proprietarul.

Hoţul a încercată să se în­toarcă în sufragerie, pentru a fugi pe geam, însă a fost oprit de bărbat. „În încercarea de a scăpa, inculpatul a exer­citat asupra persoanei vătămate acte de violenţă (zgârieturi, lovituri, muş­carea mâinii). În ajutorul persoanei vătămate a intervenit şi soţia sa, care i-a aplicat inculpatului mai multe lovituri cu un tocător de şniţel şi cu un pistil de la mojarul de pisat usturoi. În cele din urmă, inculpatul a reuşit să scape şi să iasă pe fereastră afară din locuinţă”, au precizat procurorii ieşeni. Aceştia au mai arătat că Sofieanu a lăsat şi mai multe bunuri la faţa locului, atunci când a fugit, exemplificând haine, un lănţişor sau un cercel.

Cei doi ieşeni au anunţat poliţia, iar Cristian Sofieanu a fost identificat după ce victimelor li s-au prezentat mai multe fotografii cu posibili suspecţi. De asemenea, deşi a încercat să evite acest lucru, Sofieanu a lăsat şi mai multe amprente pe geamul apartamentului, descoperite de poliţişti.