Hoțul care a furat banii din darul de nuntă al unor miri din Suceava, condamnat la 8 ani de închisoare

Un sucevean abia trecut de 30 de ani, cu un cazier bogat în fapte de furt, a fost condamnat de Judecătoria Suceava, la o pedeapsă de 8 ani de închisoare. Printre altele, Flavius Gabriel Proca a fost judecat pentru opt furturi comise în Suceava, pentru aceste fapte primind 4 ani și 6 luni de închisoare. Suceveanul a mai fost pus sub acuzare pentru fapte similare și prin alte județe, iar judecătorii au calculat pedeapsa rezultată de 8 ani de închisoare. 

08 ian. 2024, 09:25
Hoțul care a furat banii din darul de nuntă al unor miri din Suceava, condamnat la 8 ani de închisoare

Suceveanul Flavius Gabriel Proca își va petrece toată tinerețea după gratii după ce a fost condamnat pentru mai multe furturi. Unul dintre ele a fost intens mediatizat. Victimele lui Proca au fost atunci doi tineri care abia avuseseră nunta și pe care hoțul i-a lăsat fără 17.800 euro, banii din darul de nuntă.

La finele lunii iulie a anului 2022, doi tineri avuseseră nuntă în seara unei zile de vineri, iar sâmbătă, a doua zi, au plecat pentru câteva ore de acasă, pentru a-și rezolva o serie de probleme. Un hoț a pătruns în apartamentul de la etajul I al unui bloc din cartierul Zamca, din municipiul Suceava, pe un geam rabatat pe care l-a forțat. Hoțul a răvășit interiorul și a plecat cu 17.800 de euro (lei, lire sterline și euro), banii din darul de nuntă, scrie monitorulsv.ro. Din acești banii, tinerii urmau să plătească datoriile și cheltuielile făcute cu petrecerea de nuntă.

Citește și: Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi! Suma strânsă e colosală, cei 400 de invitaţi nici nu s-au uitat la bani!

După lovitura dată mirilor, suceveanul Flavius Gabriel Proca a dispărut. A fost prins după luni bune în Oradea, după ce o perioadă fusese și pe litoralul Mării Negre.

Citește și: Liviu Vârciu a fost la un pas de căsătorie cu Jojo. A anulat nunta în ultimul moment: „Trebuia să ne cunune Horia Brenciu, am iubit-o foarte mult”

Teoretic, hoțul are de achitat și prejudicii părților vătămate, sume de la 5.000-8.000 de lei și până la 17.800 de euro, în cazul mirilor.

Sentința Judecătoriei Suceava nu este definitivă și poate fi atacată cu apel.