Hoţul care a furat din casa Elenei Băsescu, condamnat definitiv la 3 ani şi jumătate de închisoare

Hoţul care a furat din casa Elenei Băsescu a fost condamnat definitiv la 3 ani şi 6 luni de închisoare de Curtea de Apel Bucureşti. Acesta trebuie să-i restituie fiicei fostului preşedinte şi suma de 16.000 de euro, contravaloarea bunurilor furate, potrivit România TV.

22 ian. 2016, 12:31
Hoţul care a furat din casa Elenei Băsescu, condamnat definitiv la 3 ani şi jumătate de închisoare

Paul Macarenco, bărbatul care a spart apartamentul Elenei Băsescu, în august 2015, a fost condamnat definitiv vineri de Curtea de Apel București la trei ani și șase luni închisoare cu executare pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat.

Inițial, Paul Macarenco a fost condamnat în octombrie 2015 de Judecătoria sectorului 1 la patru ani și patru luni închisoare, pedeapsă redusă acum de Curtea de Apel București la trei ani și jumătate, decizia fiind definitivă.

Potrivit România TV, hoţul era paznicul blocului şi a intrat de mai multe ori în casa Elenei Băsescu între 2012 şi 2015.

Pe 6 august 2015, Elena Băsescu a sesizat Poliția, după ce unul dintre paznicii imobilului în care locuiește i-a sustras din casă mai multe haine și cosmetice, scrie Agerpres.

Elena Băsescu le-a spus polițiștilor că unul dintre paznicii imobilului i-a pătruns în locuință, fără acord, ușa fiind închisă, dar neasigurată, de unde i-a sustras mai multe obiecte de vestimentație și cosmetice.

Polițiștii Secției 1 au stabilit că principalul suspect este unul din paznicii complexului rezidențial unde locuiește Elena Băsescu, Paul Macarenco, în vârstă de 62 de ani.

Anchetatorii au percheziționat atunci locuința bărbatului, unde au găsit mai multe bunuri furate de la fiica lui Traian Băsescu.

Citeşte şi: Bărbatul care a jefuit-o pe Elena Băsescu, condamnat la închisoare

Bărbatului i s-a scăzut din pedeapsa finală timpul petrecut în arest preventiv. De asemenea, pentru că are peste 60 de ani, el are dreptul să ceară eliberarea condiţionată după executarea unei treimi din pedeapsă.