Despre HPV la bărbaţi: Virusul vinovat pentru cancerul de col uterin

Chiar dacă, în general, HPV-ul este pus în legătură cu femeile, de data aceasta luăm în discuţie virusul HPV la bărbaţi.

04 iul. 2014, 07:42
Despre HPV la bărbaţi: Virusul vinovat pentru cancerul de col uterin

Virusul HPV la femei a fost si este un subiect de actualitate, mai ales ca 80% dintre femei se infecteaza cu virusul HPV in timpul vietii si unele forme de HPV (din cele peste 100 cunoscute in prezent) pot cauza leziuni canceroase si cancer de col uterin.

Metode de prevenire a cancerului de col uterin si mamar

Informatiile legate de HPV (human papilloma virus) se concentreaza asupra femeii, dar de aceasta data, vom lua in discutie barbatii.

Virusul HPV la barbati

„Barbatii sunt mai rezistenti din punct de vedere imunologic si, drept urmare, fac mult mai rar aceasta boala”, explica Andreas Vythoulkas, medic specialist obstetrica-ginecologie, cu supraspecializare in infertilitate. In plus, HPV-ul este mai putin virulent la barbati, femeile fiind mai expuse decat ei la aceasta boala.

Citeşte şi Cancer de col uterin: Semne şi simptome la care trebuie să fii atentă

Daca la femei testul Babes-Papanicolau poate sa identifice celulele modificate de la nivelul colului uterin, situatia se schimba in cazul barbatilor, deoarece nu exista teste care sa se faca in astfel de cazuri.

Citeste mai multe despre virusul HPV la barbate pe mami.ro.